Süper Lig'de Bursapor'a 2-0 yenilen ve ikinci haftayı da puansız kapatan Galatasaray, taraftarlarına hayal kırıklığı yaşatmaya devam ediyor.

Önemli oyuncuları kadrosuna kattığı geçen sezonu bir fiyasko olarak noktalayan, şampiyonluk yarışında son haftalara iddiasını taşıyamayan ve Şampiyonlar Ligi hedefini de yakalayamayan ''Cim-Bom'', yeni sezonun henüz başında sergilediği futbolla eleştiri oklarının hedefi oldu.

Sezona UEFA Avrupa Ligi'ndeki OFK Belgrad maçlarıyla başlayan sarı-kırmızılılar, güçsüz rakibi karşısında İstanbul'daki 2-2 berabere kalıp, deplasmanda 5-1 kazanmasını bilmesine karşın, ortaya konulan futbol göz doldurmadı. Avrupadaki ikinci maçında ise yine Ali Sami Yen Stadı'nda bu kez Karpaty ile 2-2 berabere kalan Galatasaray takımının, rövanşta deplasmandan nasıl bir sonuç çıkaracağı merak konusu.

Spor Toto Süper Lig'e deplasmanda Sivasspor'a 2-1 yenilerek start veren Galatasaray takımı, son şampiyon Bursaspor'a kendi evinde 2-0'la boyun eğerek hem rakibine 18 yıl sonra Ali Sami Yen Stadı'nda galibiyet tattırdı, hem de lig tarihinin en kötü başlangıçlarından birine imzasını attı.

TARAFTAR GALİBİYETE HASRET

Galatasaray'ın maçlarını Ali Sami Yen Stadı'nda izleyen sarı-kırmızılı taraftarlar, adeta galibiyet görmeye hasret kaldılar.

Ali Sami Yen Stadı'ndaki son galibiyetini 11 Nisan 2010 tarihirde Diyarbakırspor'a karşı Süper Lig'de 4-1'lik skorla kazanan ''Cim-Bom'', ardından kendi evinde oynadığı 5 resmi maçta da galibiyet yüzü göremedi.

Sarı-kırmızılı takım, Ali Sami Yen Stadı'nda yaptığı son maçlarında, geride kalan sezonda Bursaspor'la 0-0 berabere kalıp, Antalyaspor'a 2-1 yenilirken, bu sezon yine Bursaspor'a 2-0 mağlup olmaktan kurtulamadı. UEFA Avrupa Ligi maçlarında ise OFK Belgrad ve Karpaty mücadeleleri 2-2'lik eşitlikle sonuçlandı.

SAVUNMA ALARM VERİYOR

Yeni bir heyecanla başladığı sezonda beklenenin çok uzağında bir performans sergileyen Galatasaray'ın gol yemeden maç tamamlayamaması dikkat çekti.

Ligde geride kalan sezonu 2-1'lik skorlarla Antalyaspor ve Gençlerbirliği'ne yenilerek kapatan, bu sezonu ise yine 2-1'lik sonuçla Sivasspor mağlubiyetiyle açan sarı-kırmızılılar, 2-0'lık Bursaspor yenilgisiyle de kötü gidişini sürdürdü.

UEFA Avrupa Ligi maçlarında ise OFK Belgrad'ı 2-2 ve 5-1'lik sonuçla geçip, Karpaty'ye karşı ilk maçında 2-2 berabere kalan ''Cim-bom''un yüksek gol yeme ortalaması dikkat çekti.

Galatasaray takımı, son 7 resmi maçının 6'sında kalesinde 2 gol görürken, deplasmanda farklı kazandığı OFK Belgrad maçında da rakibinin 1 golüne engel olamadı. Savunma bloğunun üst üste yaptığı bireysel hatalara engel olamayan sarı-kırmızılı ekipte, kalede Aykut'un yerine görevlendirilen Ufuk da Bursaspor karşısında göz dolduramadı.

TRANSFERLER BEKLENİYOR

Galatasaray'da alınan kötü sonuçlar sonrası eleştiri oklarının hedefi olmaya başlayan yönetim kurulu, umudunu yeni transferlere bağladı.

Yapılacak takviyelerle takımın çehresinin değişeceği ileri sürülürken, Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin'in planlamasıyla yapılmaya çalışılan son transferlerde henüz sonuca varılamamış olmaması sıkıntı yaratıyor.

Transfer döneminin devam ettiği ve gerekli takviyelerin yapılacağı yönündeki demeçleri alınan her başarısızı sonucun ardından tekrarlayan sarı-kırmızılı yönetimin, 2-2'nin rövanşında deplasmanda Karpaty'ye karşı alınacak olası kötü bir sonucun tepkilerini bu kez nasıl göğüsleyeceği merak konusu.