Sportif direktör Adnan Sezgin, yaklaşık 1 aydır süren pazarlıklar sonunda Arjantinli orta saha oyuncusunu Cristian Daniel Ledesma'yı ikna etti.

Sportif direktör Adnan Sezgin, yaklaşık 1 aydır süren pazarlıklar sonunda Arjantinli orta saha oyuncusunu ikna etti. Başkan Adnan Polat da kulübü Lazio ile 5 milyon Euro bonservis konusunda el sıkıştı.

BONSERVİSİ 5 MİLYON EURO

Galatasaray, orta sahasını güçlendirmek için bir süredir transferi için uğraştığı Arjantinli orta saha oyuncusu Cristian Daniel Ledesma'nın transferinde mutlu sona çok yaklaştı. Sportif direktör Adnan Sezgin, yaklaşık 1 aydır süren uzun pazarlıklar sonucunda önce Arjantinli oyuncuyu Sarı-Kırmızılı takıma gelmesi için ikna etti. Avrupa Ligi play-off turuna kalınmasıyla birlikte oyuncunun tüm soru işaretleri son buldu. Ardından başkan Adnan Polat devreye girerek, Lazio kulübü başkanı Claudio Lotito ile el sıkıştı. 5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında anlaşma sağlanan Ledesma'nın transferi için, Elano'nun satılarak ödeme için kaynak yaratılması bekleniyor.

YILLIK 2 MİLYON EURO ALACAK

Sarı-Kırmızılılar, 28 yaşındaki Arjantinli yıldızın gelişiyle orta sahadaki problemi kökten çözmeyi amaçlıyor. Oyunu iki yönlü oynayabilen bir futbolcu isteyen teknik direktör Frank Rijkaard, Ledesma'nın transferiyle ilgili yaşanan gelişmeleri adım adım takip ediyor. Attığı firikik golleri ile Galatasaray'ın bu konuda efsane yıldız Hagi'nin gidişinden bu yana yaşadığı sıkıntılara da ilaç olması planlanan Ledesma'ya yıllık 2 milyon Euro verilecek. Resmi imzalar atılır atılmaz bu transfer de kulübün internet sitesinden açıklanarak taraftarlara müjdeli haber verilecek. Tangocu, transferin resmiyet kazanmasının ardından İstanbul'a getirilerek, ligin ilk maçına yetiştirilecek.

TAM BİR MAESTRO

Arjantin"de Boca Juniors altyapısında futbola başlayan Ledesma, henüz 19 yaşındayken Lecce"ye transfer oldu. 2006"da Lecce"nin küme düşmesinin ardından Lazio"ya geçen Ledesma, burada gösterdiği performansla Serie A"nın sayılı yıldızları arasına adını yazdırdı. Geçen sezon Inter"e gidişine izin verilmediği için başkan ile tartışan Ledesma kadro dışı bırakılmıştı. Orta sahada bir dinamo gibi çalışan tangocu, bazuka gibi şutları, oyun zekası ve liderlik özellikleriyle dikkat çekiyor. Ledesma istikrarlı futbolu ve yenilgiyi kabul etmeyen savaşçı ruhuyla tanınıyor. (Habertürk)