Sarı-kırmızılı kulübün aylık yayın organı Galatasaray Dergisi"nde yazısı yayınlanan Polat, Galatasaray"ın Avrupa"da başarı hedefini yeniden ve güçlü bir şekilde gündeme taşıdıkları bir sezonu, UEFA Kupası"nda çeyrek finalin kapısından son anda dönerek kapattıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"İkinci kez bir UEFA Kupası finali oynamak olarak koyduğumuz hedefimizden dört karşılaşma kala, üstelik önde olduğumuz bir maçın ardından uzaklaşmak, hepimizde büyük üzüntü yarattı. Bu üzüntü, bizim gibi hedefini her zaman en yüksekte koyan bir camia için çok normaldir. Çünkü büyük başarılar, ancak çıtayı her zaman en yükseğe koymuş Galatasaray gibi büyük camialarda gerçekleşebilir."

Adnan Polat, Avrupa"da yeniden silkinerek beklentileri büyütmelerinin ve Galatasaray"ın gerçek kimliğini ortaya koymuş olmalarının tesellileri olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Evet, büyük beklentileri biz yarattık. Buna ihtiyacımız vardı. Eğer bugün UEFA Kupası"nda final hedefine ulaşamadığımız için üzülüyorsak, bu imkan dahilinde olan, kapasitemiz içerisinde olan bir hedefe ulaşamadığımız içindir. Bunun yanı sıra, Galatasaray adı, Avrupa"da yeniden ön plana çıkmış ve konuşulmaya başlanmıştır. Bu yılı kendimizi Avrupa"ya yeniden hatırlatma yılı olarak görüyoruz. Yaşadıklarımızdan da gereken dersleri çıkartıyoruz. Önümüzdeki sene, bu sezondan çok daha farklı olacaktır ve bu yolculuk bize büyük umut vermiştir."

"ŞAMPİYONLUK HEDEFİNE KENETLENMELİYİZ"

Polat, artık kendilerine düşenin Galatasaray olarak hep birlikte şampiyonluk hedefine kenetlenmek olduğunu söyledi. Bu birlik ve beraberliği geçmişte gösterdiklerinde, çok daha zor durumlardan çıkarak hedeflerine nasıl ulaşabildiğimizi herkese göstermiş bir camia olduklarını kaydeden Polat, "Futbolda, bayan ve erkek basketbolda nisan ayı bu açıdan büyük önem taşımaktadır. Bayan basketbolda, Avrupa"da ilk final coşkusunu bu ay yaşayacağız. Kızlarımız Ayhan Şahenk Spor Salonu"nda final oynayacak. Bayan basketbolcularımızın başlatacağı şampiyonluk yürüyüşünü, erkek basketbolcularımızın, voleybol takımlarımızın ve futbol takımımızın devam ettireceğine yürekten inanıyorum" diyerek sözlerini tamamladı.
FANATİK