Galatasaray Futbol Takımı Kaptanı Arda Turan, bu sezon çok iyi bir takım olacaklarını belirterek, "En büyük hayallerimden bir tanesi Galatasaray takımıyla şampiyonluk kupasını kaldırabilmek. Bu sene o arzuyu görebiliyorum" dedi.

Galatasaray TV"de yayınlanan "Clear Kamp Günlüğü" programına katılan Arda, çok güzel bir kamp dönemi geçirdiklerini belirterek, "Çok iyi bir arkadaşlık kurduk. Daha çok beraber oluyoruz. Bu sene savaşan bir Galatasaray olacak diye düşünüyorum. Bu sıkıntılı dönemlerden takımımızı çıkartacağız. Buna çok inanıyorum. Şampiyon olmayı çok istiyorum. En büyük hayallerimden bir tanesi Galatasaray takımıyla şampiyonluk kupasını kaldırabilmek. Bu sene o arzuyu görebiliyorum. Herkes biraz daha taşın altına elini sokacak diye düşünüyorum.

Gerçekten iyi bir takım olduk" diye konuştu.

Takımda çok iyi bir hava olduğunu dile getiren genç futbolcu, şunları kaydetti: "Ben Galatasaray forması giyen her futbolcuya büyük sevgi ve saygı besliyorum. Hepsini çok seviyorum, hiçbir futbolcuyu saha içinde ayırmam. Buna giden Keita da dahildi, Elano da dahil. Yeni transferlerden Lorik Cana beni çok etkiledi. İnanılmaz bir hırsı ve mücadeleci ruhu var. Agresifliğiyle tam da Galatasaray ruhuna yakışır bir futbolcu diye düşünüyorum. Pino bizim yaşımızda, çok yetenekli iyi özellikleri olan genç bir futbolcu. Elimizden geldiği kadar içimize alacağız, performansını artırması için elimizden gelen her şeyi yapacağız."

"FENERBAHÇE MAÇI BİZDE KÖTÜ BİR ETKİ BIRAKMADI"

Arda, Almanya"da Fenerbahçe ile yaptıkları ve 1-0 yenildikleri Spor Toto Gurbet Kupası maçının kendilerinde kötü bir etki bırakmadığını ifade etti.

Teknik direktörleri Frank Rijkard"ın Fenerbahçe ile yaptıkları maçı, hazırlık karşılaşması olarak gördüğünü belirten Arda, "Kazanmak tabi ki önemliydi. Hocamız hazırlık maçı olarak gördü. Çok önemli şeyler aldık bu maçtan.

Oyun anlamında istediklerimizi yaptık. Birçok pozisyona girdik. Ben çok memnunum Fenerbahçe maçındaki performansımdan. Futbolun içinde böyle şeyler olabilir.

Sezon sonunun ne olacağı bizim için önemli. Kötü bir etki bırakmadı bizde. Çok iyi hazırladığımızı ve çok iyi durumda olduğumuzu düşünüyorum. Bu sene daha ağır çalıştık. Çok iyi bir Galatasaray geldiğini düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"BELKİ OTOBÜSTEN İNMEMEMİZ GEREKİYORDU"

Arda Turan, Fenerbahçe maçından sonra taraftarlarla yaşadıkları olaylarla ilgili bir soru üzerine şunları kaydetti: "Maçtan sonra oradan çıktık ve 45 dakikada durduk. Bu süre içinde taraftarlarla fotoğraf çektirdik. Fenerbahçeli arkadaşlar geldi, onlarla bile fotoğraf çektirdik. Fakat bazı arkadaşlar aşırı hareketler yaptılar. Biz de çok aşarı tepki göstermedik aslında. Yapmayın gibilerinden bir şeyler söyledik. Sonra küfür ettiler. Tabi sinirlenen arkadaşlar oldu. Ama bizim aşağıya inmekteki amacımız onları yatıştırmaktı, gönüllerini almaktı. Görüntülerde de onların gönlünü almaya çalıştığımız ortada. Bize saldırmayı düşünen arkadaşlar oldu.

Belki otobüsten inmememiz gerekiyordu. Ama onların gönlünü almaya gittim. Sonra görüntülerde gördüm ki gönlünü almaya çalıştığım kişi bana küfür ediyor. Farkında değildim, canı sağ olsun. Biz Galatasaraylılardan gelecek her şeye razıyız." Olayın basın tarafından çok farklı yansıtıldığını savunan genç futbolcu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Orada hiçbir gazetenin muhabiri yoktu. Kulaktan dolma haberle aktarılması çok üzücü. Ama bunlara karşı hiçbir zaman tepkim olmadı. Çünkü ben her zaman Galatasaray"ın menfaatleri için çalışıyorum. Basın mensubu arkadaşlar da başka taraftar için çalışıyor. Bu bir Türkiye gerçeği o yüzden yadırgamıyorum.

Hatta zaman zaman beni Galatasaray taraftarıyla karşıya bile getirdiler. Ama ne olursa olsun bunu başaramayacaklar çünkü ben Galatasaray taraftarının içinden biriyim ve Galatasaray"ı çok seviyorum. Hayatımdaki bir çok şeyden kısıyorum.

Başka futbolcuların da özel yaşantısı var ama Arda"nın özel yaşantısı hep göz önünde. Çünkü onlar Galatasarday"ın değil, başka tarafın menfaatlerini düşünüyorlar. Taraftar olayına dönersek, orada bir yanlış anlaşılma var. Yanlış anlaşıldıysak da özür dileriz. Ağzımızdan kimseye karşı bir küfür çıkmadı."

"BASIN MENSUPLARI BAŞKA TARAFLAR İÇİN ÇALIŞIYOR"

Basın mensuplarının kendisi hakkında gerçek dışı haberler yaptığını iddia eden Arda Turan, "Benim hakkımda çıkan haberlerin yüzde 70"nin yalan olduğunu biliyorum. Bunlarla uğraşacak vaktim yok. Benim de çok Fenerbahçeli dostum var.

Beni başka takımların düşmanı gösteriyorlar. Hiç öyle bir şey yok. Ben saygısızlığa karşıyım. Ben, derbide rakip takımın oyuncusunu atan hakeme "Neden atıyorsun, bu dosttuk maçı 11-11 oynayalım" diyen bir adamım. Bunlar hep göz ardı ediliyor. Ama artık bunlar beni yıpratmıyor. Eskiden çok üzülüyordum, ama artık yapmam gereken şey Galatasaray formasının hakkını vermek. Maalesef basın mensupları arkadaşlarımızın başka taraflar için çalıştığını, onlardan daha fazla çekindiğini biliyorum. Bu Türkiye gerçeği, bunu başkası söyleyemez, ama ben söyleyebiliyorum" ifadelerini kullandı.

"BAŞKAN "GİT" DEDİĞİ ZAMAN GİDEBİLİRİM"

Basında sürekli yurt dışına transfer olacağına dair çıkan haberlerin hatırlatılarak, bu konudaki düşüncesinin sorulması üzerine Arda, "Ben her zaman Galatasaray"ın menfaatini düşünüyorum. Galatasaray Kulübü beni gönderirken mutlu olacak ki ben o şekilde gideyim. Galatasaray Kulübü başkanı "Gidebilirsin" dediği zaman gidebilirim. Ben bunu hep söyledim. Tabi bazen kırgınlıklar yaşadım. 22 yaşındayım, olgunlaştığımı düşünüyorum ama içimdeki çocuk ruhunu kaybetmek istemiyorum" diye konuştu.

Galatasaray camiasında ve tribünlerinde menfaatlerinin uyuşmadığı insanların da olabileceğini vurgulayan genç futbolcu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Galatasaray için en iyisini vermek zorundayım. Ben her zaman kendimi biliyorum. Galatasaray taraftarı güvensin bana, ben onları çok seviyorum.

Tribünde yanlarındaki arkadaşlarına baksınlar ben onlardan biriyim. Belki bu kadar sevmek, bu kadar duygusal davranmak hata olabilir diye düşünüyorum.

Futbolun içinde başarısızlıklar, mağlubiyetler var. Önemli olan Galatasaray"ın örf ve adetlerine göre davranmak. Biz hiçbir zaman 6 ay için Türkiye"ye gelen futbolcuyu 5 bin kişi karşılamadık. Bu Galatasaray camiasının tarzı değildir.

Başka kulüplerin tarzıdır. Galatasaray camiası ve taraftarı en kötü anında takımının yanında olur. O yüzden camiamızın değerlerine sahip çıkalım. Burada Arda Turan olarak değil, Galatasaray kaptanı olarak konuşuyorum. Bazen sevgi değil, ama saygı bekletiğimi söyleyebilirim."

"KEWELL GELDİĞİ İÇİN ÇOK SEVİNDİM"

Arda Turan, takımlarındaki arkadaşlığın çok iyi olduğunu ve yerli ile yabancı oyuncuların güzel bir şekilde kaynaştığını vurgulayarak, "Kewell, Neill, çok profesyonel sporcular. Harry Kewell müthiş bir adam. Geldiği için çok sevindim" dedi.

Beşiktaş"tan transfer edilen Serdar Özkan"ın Galatasaray"a çok faydalı olacağını belirten Arda, "Serdar Galatasaray"a çok faydalı olacaktır. Çok yakın arkadaşım, ama babam bile olsa Galatasaray"ın menfaatleri ön plandadır. Serdar kendi yetenekleriyle buraya gelmiştir" değerlendirmesini yaptı.

"KENDİMİ UZUN ZAMAN SONRA ESKİSİ GİBİ HİSSEDİYORUM"

Arda Turan, bu sezon her şeyin kendileri açısından iyi gedeceğine inandığını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: "Kendimi uzun zaman sonra eskisi gibi hissediyorum. Altyapıdan çıkmış gibi çok mutlu hissediyorum. Bu sezon sıkıntılı dönemler olabilir ama lig uzun bir maraton. Nerede ne olacağını bilemeyiz. Sonuna kadar kovalamak lazım. Her kaybettiğimiz maçtan sonra bile ayakta durmak zorundayız. Bunu en başta ben yapacağım. Buradan Galatasaray taraftarına söz veriyorum. Bu sezon hiçbir şekilde yüzüm düşmeyecek. Hep ayakta olacağım. En kötü şartta bile, en çok üstüme gelindiği anda bile Galatasaray kaptanına yakışır şekilde davranacağım. Onlardan da isteğim en kötü anda bile gerçekten büyük taraftar olduklarını bize göstersinler. Zaten her zaman gösterdiler. Galatasaray"ın, Galatasaraylılardan başka dostu yok. Bunu bilsinler ve buna göre davranalım. Şampiyonluğa hep beraber koşalım. Ben çok inanıyorum, gönülden inanıyorum. Umarım boşa gitmez."

Milliyet