Bonservisi 3 milyon euro olan 30 yaşındaki forvetin birkaç gün içinde imzayı atarak, Hollanda kampına katılabileceği bildirildi

Galatasaray, Porto"da forma giyen Arjantinli golcü Ernesto Farias"ı renklerine bağlamak için düğmeye bastı. Portekiz ekibi, 30 yaşındaki tecrübeli forvet için sarı-kırmızılı kulüple transfer görüşmelerine başladığını açıkladı.

Porto"nun bu açıklamasını sayfalarına taşıyan Portekiz"in Correio da Manha gazetesi, geçen sezon mavi-beyazlı takımda fazla şans bulamayan Farias"ın, Galatasaray"dan çok ciddi bir teklif aldığını yazdı. Porto ile bir yıllık sözleşmesi daha bulunan ve bonservis bedeli yaklaşık 3 milyon euro olan başarılı oyuncunun, kulüplerin anlaşması halinde resmi sözleşme imzalayarak Hollanda kampına katılabileceği ifade edildi.

Portekiz Ligi"nin en tecrübeli ve en önemli golcüleri arasında gösterilen Ernesto Farias"ın yıldızı Arjantin"in Estudiantes takımında parladı. 2004"te Avrupa"ya açılarak 3 milyon 150 bin euro karşılığında Palermo"ya transfer olan Farias, İtalya"da aradığını bulamayınca River Plate"e döndü.

Arjantin ekibinde kendisini yeniden kanıtlayan başarılı oyuncu, 2007"de 4 milyon euroya Porto"ya transfer oldu. Portekiz"de 54 lig maçında 23 gol kaydeden Farias geçtiğimiz sezon 18 karşılaşmada rakip fileleri 7 kez havalandırdı.