Geçen sene Nadal"ı bu yıl ise Federer"i Roland Garros"ta dize getiren Soderling, Paris"te 2. kez üst üste finale çıktı

İSVEÇLİ raket Robin Soderling Paris"in yaz sıcağında 3 saat 27 dakika süren inanılmaz bir mücadele sonunda Çek raket Tomas Berdych"i 5 sette mağlup ederek Roland Garros"ta üst üste 2. kez finale ulaştı.

DÜNYANIN 5 numarası etkileyici bir başlangıç ortaya koyup ilk seti 6-3"le almasına rağmen kariyerinde ilk kez bir Grand Slam yarı final müsabakasına çıkan Berdych seviyesini çok yükselterek İsveçli raketi şaşırttı. Sonraki 2 seti de alan turnuvanın 15 nolu seribaşı, 4. sete de iyi başlamasına karşın basit hatalarından arınan Soderling yavaş yavaş oyuna ağarlığını koymaya başladı. 6-3"le 4. seti alan İsveç"in 1 numaralı raketi, final setinde de rakibinin servisini 3 kez kırarak 6-3, 3-6, 5-7, 6-3 ve 6-3"le geçen seneki final başarısını tekrarladı.


NADAL ZORLANMADI

SODERLING"İN finaldeki rakibi ise geçen sene sansasyonel bir şekilde Roland Garros"da ilk mağlubiyetini tattırdığı Rafael Nadal oldu. 4 sene üst üste Fransa"nın kıralı olan İspanyol, yarı finalde ise Avusturyalı raket Jürgen Melzer"i 3 sette rahat geçerken, bu sene Paris"te finale çıkana kadar set dahi vermedi. Eğer Matador lakaplı oyuncu yarınki finalde Soderling"i mağlup etmeyi başarırsa hem 5. kez Coupe des Mousquetaires kupasını kaldıracak hem de Roger Federer"in elinden dünyanın bir numaralı raketi unvanını alacak.