Rusya Birinci Ligi ekiplerinden Zenit Saint Petersburg, Moskova deplasmanında karşılaştığı Lokomotif Moskova karşılaşmasında Fatih Tekke ile kural ihlali yaptı.


Rusya Birinci Ligi 5. haftasında Lokomotif Moskova-Zenit maçında Zenit'e UEFA kupası kazandıran tecrübeli hoca Dick Advocaat sahadaki yabancı sayısını tam hesaplayamayıp maçın 81.dakikasında Rus futbolcu Pogrebnyak'ın yerine sahaya Türk oyuncu Fatih Tekke'yi alınca kural ihlali yaptı. Fatih Tekke ile beraber Zenit'in sahadaki yabancı oyuncu sayısı 7'ye çıktı ve Rusya Futbol Federasyonu kurallarına göre teknik kural ihlali gerçekleşti.

Rusya Futbol Ligi kuralları gereği sahada en fazla 6 yabancı oyuncu oynatılabiliyor.

Zenit Futbol Takımının Hollandalı antrenörü Dik Advokat, maç sonunda yaptığı basın toplantısında maç içerisinde yapmış olduğu kural hatasını kabul ederek, Futbol Federasyonu'nun vereceği karara saygılı olacaklarını söyledi. Advokat, bir gazetecinin sorusu üzerine ise 3 - 0 hükmen mağlup sayılabileceklerini, bunun tüm sorumluluğunu üzerine aldığını belirtti.

Moskova deplasmanında Zenit 58'de Dong-Jin ile öne geçtiyse de karşılaşmada ev sahibi ekip 70'de Rodolf ile beraberliği yakalamayı bildi ve normal süre 1-1 sona erdi.

DHA