Kulüp binasında Diyarbakır'daki sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte basın toplantısı yapan Sümer, 'Kentin bütün iç dinamikleri açıklamalarında kentin iradesinin maça çıkma ve mücadeleye devam etme gerekliliği yönündedir. Bize düşen bu konuda kararımız olmasına rağmen, bu iradeye saygı duyma ve uygulamak olacaktır. Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu süreçten sonra kanun ve statülerine koymuş olduğu ırkçı, kötü ve çirkin tezahüratlara karşı yaptırımları yerine getirmesini bekliyoruz.' dedi.

Diyarbakırzsopr'un A Gaffar Okkan Tesisleri'nde toplantıda konuşan Sümer, geçen hafta deplasmanda oynadıkları Gaziantepspor maçının ardından 'ırkçılık içeren söylemler ve hakemlerin yanlı tutumunu' protesto etmek için aldığı Galatasaray maçına çıkmama kararını hatırlattı. Sümer, geçmişte olduğu gibi Diyarbakırspor'un rakiplerini en iyi şekilde ağırlayacağını da belirterek, 'Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Kulüpler Birliğine bu konuda gösterdikleri duyarlılık ve hassasiyetten dolayı teşekkür ederiz. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız ve Kulüpler Birliği Başkanımızı Galatasaray maçına davet ediyoruz.' dedi.

Bursaspor maçında yaşanan olaylardan dolayı taraftara verilen cezaların yeterli olmadığı kanısında olduklarını belirten Sümer, bu süreçten sonraki maçlarda da saha içi olayları ile gösterdikleri tepkiler nedeniyle adeta cezalandırıldıklarını savundu./yeni şafak