Fenerbahçe"nin günlerdir soğuk savaş yaşadığı Christoph Daum oturduğu yerden para basıyor. İki yıllık alacağı 6 milyon 600 bin euro olan Alman teknik adam, sarı-lacivertli ekipte bulunduğu her gün için yaklaşık 24 bin euro kazanıyor.
Taraflar arasında yapılan sözleşmenin “kulübün yükümlülükleri” başlıklı 6. maddesinin “teknik direktörün maaşını” belirleyen A bendine göre Daum"a, 1 Temmuz tarihinde tam 700 bin euro ödenmesi gerekiyor. Yıllık ücreti 3 milyon 300 bin euro olan Alman çalıştırıcının yine sözleşme koşullarına göre bu paranın yüzde 21.1"ini peşin alması öngörülüyor. Daum"un, sarı-lacivertli kulüpte kaldığı her günün bedeli ise 23 bin 300 euroya geliyor. Bir diğer hesapla Daum"un saati Fenerbahçe"ye bin euroya geliyor.

10 ay 260"ar bin euro
Ağır sözleşme koşulları nedeniyle Christoph Daum ile yollarını ayıramayan Fenerbahçe, 1 Temmuz"da ödemekle yükümlü olduğu 700 bin euroyu banka hesabına yatırmadığı takdirde, Alman teknik adam 8 hafta bekleyip sözleşmesini tek taraflı fesh etme hakkını elde edecek.
Bu durumda Daum iki yıllık toplam alacağı 6 milyon 600 bin euronun ödenmesini isteyecek, olumsuz yanıt alması halinde ise konuyu FIFA"ya taşıyıp faiziyle birlikte tahsilatını gerçekleştirecek. İmza altına alınan plana göre Daum"a, 1 Temmuz"da verilecek 700 bin euronun yanı sıra, 1 Mayıs 2011 tarihine kadar on ay boyunca 260"ar bin euro ödeme yapılacak.
Bu arada Daum"un ayda 10 bin euroya kadar kira ve kira dışı tüm masraflarını üstlenen Fenerbahçe"nin tahsis edilen iki otomobil, 3 cep telefonu ve ülkesine gidiş dönüş biletleriyle birlikte bir ayda yapacağı toplam harcama 15 bin euroyu bulacak.

"Kulüp zarar görüyor"
Zorunlu Samandıra mesaisine devam eden Christoph Daum, yaşanan belirsizliğin sarı-lacivertli kulübe ciddi zarar verdiğini söyledi. Lig TV"ye konuşan Alman teknik adam, Başkan Aziz Yıldırım"a seslenerek, “Kulüpte neler olacağını Aziz Yıldırım"a sormak gerekiyor. Yakında sezon açılacak. Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları da yaklaşıyor. Taraftarların daha net şeyler duymaya ihtiyacı var. Onlar iyi şeyler duymak istiyor. Ben de Fenerbahçe"nin iyiliğini istiyorum” dedi.
Şimdiye kadar Sportif Direktör Aykut Kocaman"la görüşmediğini de kaydeden Daum, “Ben sadece Hasan Çetinkaya ile temastayım. Kısa vadede yapılması gereken çok önemli işler var. Yaptığım çalışmaları Çetinkaya ile paylaşıyorum” ifadelerini kullandı.

Milliyet