BJK İnönü Stadı'nda oynanacak ve İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu kararıyla Bursaspor taraftarlarının alınmayacağı maç saat 20.00'de başlayacak. Karşılaşmayı hakem Deniz Çoban yönetecek.

Beşiktaş'ta sakatlıkları geçen Matias Delgado ile Yusuf Şimşek, Bursaspor karşısında forma giyebilecek. Nobre'nin durumuna ise yapılacak son antrenmanın ardından karar verilecek. Sarı kart cezaları nedeniyle geçen haftaki Kocaelispor karşılaşmasında oynayamayan İbrahim Toraman ile Serdar Özkan da teknik direktör Mustafa Denizli'nin görev vermesi halinde Bursaspor karşısında takımdaki yerlerini alabilecek.

2009 yılındaki hiçbir resmi maçını yitirmeyen siyah-beyazlıların, Bursaspor karşısına şu 11 ile çıkması bekleniyor:

Rüştü, Ekrem, İbrahim Toraman, Sivok, İbrahim Üzülmez, Holosko, Ernst, Cisse, Tello, Yusuf ve Bobo.

6 FUTBOLCU SARI KART CEZASI SINIRINDA

Beşiktaş'ta 6 futbolcu, Bursaspor karşılaşmasında sarı kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecek.

Siyah-beyazlılarda Mert Nobre, İbrahim Üzülmez, Edouard Cisse, Rodrigo Tello, Tomas Zapotocny ve Yusuf Şimşek sarı kart görmeleri durumunda, 29. haftadaki Eskişehirspor karşılaşmasında forma giyemeyecek.

Beşiktaş'ta 2 sarı kart gören Yusuf, diğer sarı kartını ise ligin ilk yarısında Bursaspor forması giyerken görmüştü.

SAĞLAM, 195 GÜN SONRA BJK İNÖNÜ STADI'NDA

Sezona Beşiktaş Teknik Direktörü olarak başlayan, ancak 6. haftadaki Hacettepe maçı sonrası görevinden ayrılan Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, tam 195 gün sonra BJK İnönü Stadı'na çıkacak.

En son 6 Ekim 2008 tarihinde Hacettepe ile yapılan ve Beşiktaş'ın 2-1 kazandığı maçta BJK İnönü Stadı'na çıkan Sağlam, uzun bir aradan sonra bu kez Bursaspor Teknik Direktörü olarak eski takımına karşı mücadele edecek.

BURSASPOR SEYİRCİSİ ALINMAYACAK

Beşiktaş ile Bursaspor arasında yarın oynanacak karşılaşmayı Bursaspor taraftarları stattan izleyemeyecek.

İki takım taraftarları arasında son yıllarda yaşanan gerginlik nedeniyle, İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu, geçen hafta içinde yaptığı toplantıda Bursaspor taraftarlarının karşılaşmaya alınmamasını kararlaştırdı. Toplantıda, Beşiktaş-Bursaspor maçının olduğu gün İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Galatasaray karşılaşmasının olması ve geçen hafta derbide yaşanan olaylar, yeşil-beyazlı taraftarların bu karşılaşmaya alınmama sebebi olarak gösterilmişti.

TARAFTARA UYARI

Beşiktaş yönetimi, zorlu Bursaspor maçı öncesi küfürlü tezahüratta bulunulmaması ve sahaya yabancı maddeler atılmaması için taraftarlarını uyarıyor.

Başta Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören olmak üzere yönetim kurulu üyeleri, 2 hafta sonra BJK İnönü Stadı'nda Fenerbahçe ile oynanacak derbi maçı hatırlatarak, ceza sınırında olunduğuna dikkati çekip, taraftarların sakin olmasını istiyor.

BURSASPOR'DA 4 ESKİ BEŞİKTAŞLI

Bursaspor'da teknik direktör Ertuğrul Sağlam ve 3 de futbolcu olmak üzere toplam 4 eski Beşiktaşlı yer alıyor.

Sağlam'ın yanı sıra Ali Tandoğan, Ayhan Tuna Üzümcü ve Gökhan Güleç, geçtiğimiz yıllarda siyah-beyazlı formayla mücadele ediyordu.

Beşiktaş'ta ise 2 eski Bursasporlu futbolcu bulunuyor. Siyah-beyazlıların devre arasında transfer ettiği Yusuf Şimşek ve son dönemlerde forma şansı bulamayan Serdar Kurtuluş, Beşiktaş'a Bursaspor'dan gelmişlerdi.

Sabah