Beşiktaş'ın Raul ile prensipte anlaştığı yıldızın İspanya'da devam eden mahkemenin ardından gelip imza atacağı öğrenildi.

Guti rüyası gerçek oldu

Başkan Yıldırım Demirören, “Türkiye"ye gelmez” denilen İspanyol oyuncuyu dün Madrid"te ikna etti. Siyah-beyazlı kulüple iki yıllık sözleşme imzalayan Guti"nin bugün özel uçakla İstanbul"a gelerek Vikingur maçı öncesi taraftarla buluşması bekleniyor.

Beşiktaş, uzun süredir peşinden koştuğu Real Madrid"in yıldız ismi Guti"yi de renklerine bağladı.
Başkan Yıldırım Demirören ile yöneticiler; Serdal Adalı ve Cengiz Zülfikaroğlu dün Madrid"te İspanyol oyuncuyu ikna edebilmek için büyük uğraş sarfetti. Kulübünden yıllık 3 milyon euro alan ve pazarlıkları 4 milyon eurodan başlatan Guti ile saatler süren görüşmelerin ardından anlaşmaya varıldı.

Guti transferini açıklamak için tecrübeli oyuncunun bir yıl daha sözleşmesi bulunan Real Madrid"ten bonservisini almasını bekleyen yöneticiler gece geç saatlerde iki yıllık sözleşme imzaladılar. Guti"ye yıllık 2.6 milyon euro ödeneceği, şampiyonluk halinde 200 bin euro daha verileceği belirtildi. İspanyol oyuncu 25 maç oynadığı takdirde siyah-beyazlı kulüpten ekstra bir para daha alacak.
Yıldız oyuncuyu bugün özel uçakla İstanbul"a getirerek Vikingur maçı öncesi taraftarlarla buluşturmayı planlayan Başkan Yıldırım Demirören ve ekibi, Quaresma"dan sonra yeni bir şova daha imza atacak.

Raul da geliyor!

Türk futbol tarihi böyle transfer sezonu görmedi. Bugüne kadar dünya yıldızları Türkiye'ye geldi ama Yıldırım Demirören bir sezonda 3 inanılmaz transfere imza atarak adeta tarih yazıyor.

Quaresma'yı transfer eden Beşiktaş, ardından gece saatlerinde Guti'ye imza attırdı ve 2. bombayı patlattı. Ancak asıl şaşkınlık 1 saat sonra yaşandı. Futbolseverler Guti tranfserini konuşurken, canlı yayına bağlanan Lig TV Beşiktaş Muhabiri Atakan Kurt, en büyük bombayı Türkiye'ye duyurdu: "Beşiktaş Raul ile prensipte anlaştı, önümüzdeki hafta Türkiye'ye gelmesi bekleniyor"

Lig TV Muhabiri Atakan Kurt'un haberine göre; Kurt, Raul hakkındaki açıklamayı bizzat Beşiktaşlı yöneticilerden aldığını ve İspanya'da bulunan siyah beyazlı yöneticilerin kendisine "Raul ile prensipte anlaştık. Şu anda bir mahkemesi var. Mahkeme sonuçlandıktan sonra Raul'u İstanbul'a getireceğiz" dediklerini aktardı.

Raul ile her konuda anlaşmaya varan yöneciler 1 yılı opsiyonlu 3 yıllık sözleşme üzerinde mutabık kalırlarken, ünlü golcünün İspanya'da devam eden bir ticari mahkemesi olduğu ve bu dava sonuçlanır sonuçlanmaz İstanbul'a gelerek kendisini Beşiktaşlı yapan imzayı atacağı öğrenildi.

Delgado gidiyor

Bu arada Beşiktaş"ın Guti"ye lisans çıkartabilmesi için önünde ciddi bir engel daha bulunuyor. Yabancı kontenjanında önemli bir sıkıntı yaşayan siyah-beyazlı kulüp, İspanyol oyuncuya yer açmak için ilk planda Delgado"yu gözden çıkardı. Şu an takımda maliyeti en yüksek oyuncular arasında yer alan Arjantinli oyuncuya, İspanya"nın Getafe takımından teklif geldiği, Beşiktaş"ın bu oyuncuyu satmaya hazırlandığı öğrenildi.
Yönetim ayrıca Tello ile de yolları ayıracak. Tello"nun, Türkiye"de başka bir takıma gitmek istemediği, ancak bonservisinin ve bir yıllık ücretinin verilmesi halinde ayrılmayı düşündüğü bildirildi. Fink"in sözleşmesini donduran, yeni transfer Hilbert"e bile halen lisans çıkartamayan yönetim kontenjan konusunda çareler aradığı bildirildi.