Şener, Beşiktaş maçının kendileri için kırılma noktası anlamını taşıdığını belirterek, "Bu maçı kazanırsak ligdeki konumumuz çok farklı bir noktaya gelir" dedi.

Başkan Sadri Şener hafta sonu oynanacak olan Beşiktaş maçı öncesi takıma moral vermek için Trabzon'a erken geldi. İlk iş olarak dün akşam yöneticileriyle sürpriz bir toplantı gerçekleştiren Şener, bu sabah erken saatlerde de Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ne giderek su baskınında zarar gören antrenman sahalarında incelemelerde bulundu. Şener, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ligin üçte birlik bölümünde ilk üç içinde olmayı umduklarını ancak bu noktada bulunmadıklarını belirterek, "Bir iki ters sonuç aldık ve şu anda 6. sıradayız. Ama bu her şey bitti demek değil. Bu hafta sonu çok önemli Beşiktaş maçı var ve bana göre kırılma noktalarından biri.. Beşiktaş'ı mağlup edersek onların önüne geçeriz ve ligdeki konumumuz farklı bir noktaya gelir. Benim inancım o ki, biz bu ligi yine 1. ile 3. arasında bir yerde tamamlayacağız" diye konuştu.

Şener, futbolda önemli olanın saha sonuçları olduğunu belirterek, "Geçen sene galip geliyorduk ama gazeteler, 'kötü futbol var, sonuca aldanmayın' diye yazıyordu. Bu sene ise iyi oynuyoruz ama kazanamıyoruz. Halbuki sonuç önemli olan. Bana göre Trabzonspor, Türkiye'nin en iyi takımlardan biri. Çok iyi futbolcuları var ve önümüzdeki haftalarda toparlanacağımıza inanıyoruz. Trabzon zor bir şehir ve Trabzonspor bu şehrin gözbebeği. Burada kulüp başkanı ve yöneticiler fahri görev yapıyor. Eleştirinin olması doğru ve güzel bir şey. Gevşememize ve işimize daha sıkı sarılmamıza neden oluyor ama bunun dozunu iyi ayarlamak gerekiyor. Yapıcı eleştiriler yapmak lazım ki buradaki insanlar yaptıkları işten şevk alsın. Mesela son günlerde yabancı oyuncularımızla ilgili bir çok haber yer alıyor. Özellikle yerel basın mensupları önce Trabzonsporlu mu, yoksa gazeteci mi oldukları konusunda bir karar vermeli. Trabzon şehri bu kulüp sayesinde bahsedilir durumda. Bu yüzden takıma sahip çıkıp yaşatmamız lazım" dedi.

Yöneticiliğin şeref tribününde oturmak olmadığını da vurgulayan Şener, "Ben çok genç yaşta burada yöneticilik yaptım, otuzlu yaşların sonunda da başkanlık yaptım. Yöneticilik sadece önemli maç günlerinde şeref tribününde oturmak değil, bu yanlış. Genç yönetici arkadaşlarımız olumsuz saha sonuçlarından etkileniyor. Bir de üç senede bir kongreler uzun geliyor, çünkü rutinleşiyor iş. O zaman bazı kişiler kendi işlerine bakmaya başlıyor. Biz yöneticilik şevkini genç arkadaşlarımıza aşılamaya çalışıyoruz. Bazıları alıyor, bazıları pes ediyor" diye konuştu./fanatik