Sarı-Kırmızılı ekip, Atletico Madrid"in file bekçisi Leo Franco"dan sonra yabancı transferde Christos Patsatzoglu ile prensip anlaşmasına vardı. Yunan basınına göre iş bitti. Kalli"nin Yunanistan"da uzun süredir takip ettiği 30 yaşındaki oyuncunun menacerinin geçen hafta içinde İstanbul"a gelip Galatasaray"la görüştüğü belirtildi. Kayserispor ile de temaslarda bulunan menacerin, Patsa"nın da İstanbul"u ve iddialı bir takımı istemesi nedeniyle Cim Bom"un yıllık 500 bin Euro"luk teklifini kabul ettiği öğrenildi.
Yunan futbolunda ismi duyulmaya başladığında kendi yaş grubunda Avrupa"nın en iyi sağbekleri arasında gösterilen Patsatzoglu"nun, 2000"de Olympiakos"a transfer olduktan sonra oynadığı futbolla Avrupa"nın devlerinden birine gitmesi bekleniyordu. Ancak 2003"te AEK ile oynanan derbide aşil tendonları kopan Patsa, tedavi sürecinin ardından doktorların kurbanı oldu. Yanlış terapi uygulanan Yunan oyuncu 3 yıl sonra futbola dönebildi. Ancak Olympiakos Başkanı Kokkalis"in de desteğiyle adeta küllerinden doğan Yunan savunmacı, Norveçli teknik adam Trond Sollied tarafından ön libero oynatıldı. Bu bölgede de çok başarılı olan Patsa, Otto Rehhagel tarafından yeniden milli takıma çağrıldı.

Yıllığı 500 bin Euro
Ancak yıllık 300 bin Euro alan Patsatzoglu, 200 bin Euro zam istedi. Bu isteği kabul görmeyince de 9 yıldır formasını giydiği Olympiakos"tan ayrılma kararı aldı ve Galatasaray ile ön anlaşma sağladı. Saha içinde çok hırslı ve gerçek bir savaşçı olan Patsa, güçlü fiziğini top tekniğiyle de birleştiriyor. Topu ileri başarıyla taşıyan 30 yaşındaki yıldız, savunmanın her tarafı ve orta alanda defansif olarak görev alabilmesi dolayısıyla da çok efektif bir futbolcu. Uzaktan şutlarda etkili, yüksek pas yüzdesiyle de takımına katkı sağlıyor. Tam bir aile babası olan Patsa"nın dört çocuğu var ve özel yaşamına da dikkat ediyor. İstanbul"un renkli gece hayatının Yunan oyuncunun performansını etkileyemeyeceği belirtiliyor.

Fanatik