Galatasaray, Dünya Kupası"nda vitrine çıkmasını beklediği Abdelkader Keita"yı satmak için önemli bir avantaj yakaladı.
Fildişi Sahili"nin dünyaca ünlü golcüsü Drogba"nın, Japonya ile oynadıkları hazırlık maçında dirseğinden ciddi şekilde sakatlanması Keita"ya ilk 11 yolunu açarken, bu gelişme sarı-kırmızılılarda sevinçle karşılandı. Japonya maçına kulübede başlayan ve Drogba sakatlanınca sahaya sürülen Keita"nın, Teknik Direktör Sven Goran Eriksson tarafından ilk 11"e monte edilecek olmasından memnuniyet duyan sarı-kırmızılılar, yıldız oyuncunun finallerde vitrine çıkmasını bekliyor.
Galatasaray geçen sezon başında Lyon"dan 8.5 milyon euro bonservis ücretiyle kadrosuna kattığı Keita"yı, Teknik Direktör Frank Rijkaard"ın raporu doğrultusunda, inişli - çıkışlı performansının yanı sıra disiplinsizliği yüzünden gönderme kararı almıştı.
Fildişi Sahilli oyuncuyu en az 8 milyon euroya elden çıkarmak isteyen sarı-kırmızılı yönetim, 11 Haziran"da başlayacak Dünya Kupası"nı heyecanla bekliyor. Keita ile gönderilmesine karar verilen Elano"nun finallerde ortaya koyacakları performans, Cim-Bom"un transfer stratejisini doğrudan etkileyecek.
Bu arada Drogba dün dirseğinden ameliyat geçirdi. Yıldız futbolcunun, grup maçlarına yetişmesinin şüpheli olduğu öğrenildi.

Göze girdi
Japonya ile oynadıkları hazırlık maçında Drogba"nın yerine oyuna giren ve iyi bir performans ortaya koyan Keita, Teknik Direktör Sven Goran Eriksson"un güvenini kazandı. İsveçli çalıştırıcının, Drogba"nın iyileşmemesi halinde Dünya Kupası"nda Keita"ya ilk 11"de forma vermesine kesin gözüyle bakılıyor.