Bu sezon savunmada yaşanan sıkıntılar G.Saray Yönetimi"nin transfer politikasını yeniden şekillendirdi. Avrupa"nın dört bir yanında savunmacı arayan sarı kırmızılılar ilk olarak Isaac Okoronkwo ile görüşecek.

GALATASARAY Yönetimi, bu sezon en çok başını ağrıtan bölge olan savunmada yeni sezonda da problem yaşamamak için tedbirini şimdiden aldı. Sarı kırmızılılar gelecek sezona yönelik transfer çalışmalarında önceliği bu mevkiye verirken, "alınacak futbolcular" listesinin 1 numaralı isminin Nijeryalı Isaac Okoronkwo olduğu belirlendi.

Emre Güngör, Servet Çetin ve Emre Aşık"ın uzun süreli sakatlıkları, Fernando Meira"nın da sezon ortasında Rusya"nın Zenit takımına transfer olması nedeniyle defans hattında yaşanan sıkıntılar Galatasaray Yönetimi"nin transfer politikasını yeniden şekillendirdi. Daha önce yabancı hakkını forvet veya orta saha mevkileri için kullanmayı planlayan sarı kırmızılılar şimdi karar değiştirip, savunmaya yöneldi.

Yönetimden aldığı yetki doğrultusunda Avrupa"nın dört bir yanında stoper arayışına girişen Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, ilk olarak Isaac Okoronkwo isminde karar kıldı. Sezgin, 1-2 gün içinde Antalya"ya giderek, burada takımı ile birlikte kampta olan Nijeryalı futbolcuyla görüşecek.

Sezgin, Türkiye"de üst düzey stoper sayısı az olduğu için yurt dışına yöneldiklerini belirterek, "Mevcut kadromuzda çok iyi stoperler var, ancak sakatlıklar ve cezalar nedeniyle bunların çoğundan uzun süre yararlanamadık. Bu mevkideki oyuncu alternatifimizi çoğaltmamız şart. Arayışlarımız sürüyor. Kulübümüzün şartlarına göre en uygun yabancı stoperi bulacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Isaac Okoronkwo kimdir?

2006"da FK Moskova"da yılın futbolcusu seçildi


30 yaşında ve 1.82 metre boyundaki Nijeryalı futbolcu, oldukça başarılı bir kariyere sahip. 2006"dan beri FK Moskova"da oynayan Okoronkwo, buradaki ilk sezonunda yılın futbolcusu seçildi. 26 kez Nijerya Milli Takımı forması giyen tecrübeli futbolcu, 2002 Dünya Kupası"nda takımının tüm maçlarında oynadı. Genç yaşında ülkesinden ayrılan Okoronkwo, Katar, Moldova, Ukrayna, İngiltere ve Rusya liglerinde forma giydi.

HÜRRİYET