Newcastle'ın geçen sene 8.5 milyon pound ödemeyi çok gördüğü Arda Turan için, Chelsea ve Liverpool tam 13 milyon pound ödemeye hazır

Fenerbahçe derbisinde Semih'le kavga ettikten sonra kafasını dinlemek için Kıbrıs'a giden Arda Turan, önümüzdeki günlerde çok zor bir karar vermek zorunda kalacak. Akşam'ın haberine göre; İngiliz kulüpleri, Galatasaraylı futbolcuyu transfer edebilmek için birbiriyle yarışmaya başladı. Emre Belözoğlu'nun eski takımı Newcastle ise büyük bir pişmanlık yaşıyor. Magpies, Euro 2008'den önce Arda'ya talip oldu. Ancak İngiliz yöneticiler, Başkan Adnan Polat'ın bütün ısrarlarına rağmen Arda için 8.5 milyon poundun üzerine çıkmadı.

ALTIN ÇOCUK ARDA

Aradan geçen bir yılda Newcastle'ın 8.5 milyon poundu çok gördüğü Arda'nın İngiltere transfer borsasındaki fiyatı 13 milyon pounda, Türk lirasıyla 31 milyona çıktı. İngiliz basını, Arda'ya 13 milyon pound ödeminin büyük bir kumar olmadığını vurgulayıp, Galatasaraylı futbolcuyu transfer etmeye en yakın iki takımın ise Chelsea ve Liverpool olduğunu öne sürdü. Arda için 'Altın çocuk' sıfatının kullanıldığı haberde İngiltere'de kasasından bir futbolcuya göz kırpmadan 13 milyon pound ödeyebilecek iki kulübün sadece Liverpool ve Chelsea olmasına karşın Tottenham, Everton ve Arsenal'in de şartlarını zorlayacağı vurgulandı. Son kararı ise Arda verecek.

G.Saray daha agresif olacak

Galatasaray Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, üç yıl içinde Avrupa'da başarı sözü verdi. Korkmaz GSTV'de yayınlanan açıklamalarında 'Türkiye'de gururla dolaşabilecek, başı dik durabilecek tek taraftar Galatasaray taraftarıdır. Gelecekte çok farklı bir Galatasaray izleyeceklerine söz veriyorum. 2-3 sene içinde Galatasaray'ın Avrupa'da çok farklı bir yere geleceğinin sözünü de verebilirim' dedi. Genç teknik adam, 'Geldiğimde takımın daha yumuşak bir oyun yapısı vardı. Ben bunun tam tersini yapmayı istedim. Daha agresif, önde basan, rakip sahada oynamayı düşünen takım istiyordum. Gelecekle ilgili planlarımız zaten böyle. Bunun zamanla olacağını söylemiştim. Şu anda bu yavaş yavaş oturmaya başladı ama tam oturmuş değil' diye konuştu. Bülent Korkmaz, şampiyonluğu son haftaya kadar kovalayacaklarını da sözlerine ekledi.

Milliyet