Hafta sonu Köşk İlçe Kongresini gerçekleştiren AK Parti"de birlik-beraberlik mesajları verildi. Tek liste ile girilen seçimlerde Sabit Kurt başkanlığında oluşan yeni yönetim sekiz yeni isimle güçlendirildi.
İki kongrede üst üste seçilen AK Parti Köşk İlçe Başkanı Sabit Kurt Milletvekilleri ve partinin üst kademe yöneticilerinden Köşk"e yapılan yatırımların arttırılmasını istedi. Köşk halkın kendilerinden çok şey beklediğini ifade eden Kurt “Köşk'ün eksiklerini yerel seçimler öncesinde tamamlarsak yerel seçimlerde istediğimiz sonuca rahatlıkla ulaşırız” diye konuştu.
Oluşturduğu yeni yönetimle güçlerini bir kat daha arttıklarını söyleyen AK Parti Köşk İlçe Başkanı Sabit Kurt kongrede yaptığı konuşmada “Partililerimizden aldığımız yetki ile birçok çalışmalara yön verdik. Köşk'te başarılı olduğumuza inandığımız her faaliyetin başında bulunduk. Göreve geldiğimizde 2007 genel seçimlerinde Köşk'te başarılı olabilmek için yaptığımız çalışmalar sonucunda 2002 seçimlerine oranla daha başarılı sonuçlar aldık. Milletvekili seçimleri ve Anayasa değişikliği ile ilgili referandumda Aydın'da ilçeler arasında en yüksek oranları yakaladık” dedi.
Ak Parti Aydın İl Başkanı İsmail Hakkı Eser katıldığı Köşk İlçe Kongre-sinde, iktidar parti-sine yakışır bir şekilde kongre gerçekleştirdiklerini söyledi. Kongrelerin partilerin güçlendiği, büyüdüğü ve kadrolarının yenilendiği dönemler olduğuna değinen Eser; “AK Parti Türkiye sevdasıyla hizmet aşkı ile dolu olan insanların bulunduğu bir partidir. Türkiye büyük problemler varsa, o kadar büyük çözüm yolları olduğunu gösterdik. Rakip siyasi partilerimizin hayaline bile erişemeyeceği hizmetleri tüm Türkiye'de olduğu gibi Aydın'da da tek tek gerçekleştirdik. Bugün AK Parti her alanda yapmış olduğu başarılarla milletimizin gönlünde taht kurduğu için 22 Temmuz seçimlerinde Türkiye'nin yarısının oyunu almıştır. AK Parti bugün Türkiye'de birlik ve beraberliğin, kardeşliğin çimentosu olmuştur” diye konuştu.
AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, “Cumhuriyet ve demokrasinin etle tırnak gibi birbirinden ayrılamaz bir yapı olduğuna inanıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti yoluna devam ederken demokrasiden asla taviz vermeden, hukuk devleti anlayışından kopmadan ve yine laiklik anlayışından sapmadan yolumuza devam etmemiz gerektiğine inanıyoruz. Demokrasiden asla vazgeçemeyiz” dedi.
Köşk İlçe Kongresinde son sözü söyleyen ise hemşerileri eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç oldu. Konuşmasında Ak Parti"nin kurulduğunda ilke edindiği vasıfları sıralayan Koç “Siyasete başlarken ve partimizi kurarken biz şunları söyledik. İftira atmayacağız, yalan söylemeyeceğiz ve yapamayacağımız şeyi vaat etmeyeceğiz. Bunları altı yıldır söyleyip geliyoruz. Geçen altı yılda, söylenenlerinin neticesinde kimseye çatmadık. Çatanları da çattığı ölçüde cevap verdik” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimlerde Sabit Kurt güven tazeledi. Sabit Kurt başkanlığındaki yeni yönetim; Sadık Ağaççıoğlu, Ahmet Susam, Yüksel Bölük, Bayram Ali Koçak, Mustafa Işlak, Yalçın Yel, Mustafa Nom, Yusuf Çolak, Hamit Bozkurt, Aziz Ülgen, Muzaffer Kılınç, İbrahim Kopuz, Kenan Alkuş
Mehmet Karman, Sevda İlhan, Sadettin Kuruş, Yılmaz Tuna, Nurten Akkoç ve Eyüp Tuğrul"dan oluştu.