İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından "Uyku girmez gözüne yari güzel olanın" başlığı ile verilen tam sayfa ilan dikkati çekiyor.

Topbaş, ilanında İstanbul"a olan sevgisini kelimelere şöyle döküyor: "Seninle kaç sevgililer günü yaşadık İstanbul... Boğazını, sahillerini, tarihini değil, sadece en çileli günlerini de sevdim. Gecekondularında yaşayan mütevazı insanlarını sevdim, köprü trafiğinde sabırla beklerken süzülüp giden gemilerini seyretmeyi sevdim. Suya hasret günlerinde bakımsız sebillerini, şadırvanlarını sevdim. Sokaklarına çöp kokuları sindiğinde kokunu akasyalarında
buldum senin.. O kokuyu sevdim. Sana hep inandım İstanbul. Çoklarının bıkıp usandığı günlerde bile. Ve zaman, benim gibi düşünenlere, sana inanan milyonlara, o tarihi fırsatı verdi. Görkemli geleceğine doğru yola koyuldun.
Ve gün geldi, senin gibi güzeller güzeli şehrin idaresi bana verildi.

Bunu, görevlerin en onurlusu, en yücesi bildim. Bu görevi bana, seni kaprislerinle seven, her şeye rağmen sende yaşayan sade insanların verdi. "İstanbullu olmak, İstanbul"u sevmektir" diyenler verdi. Seninle 5 yılımı çalıştığımın farkına bile varmadan ama hep çalışarak geçirdim. Gece gündüz çalıştıkça seni daha çok sevdim. Sana hizmet etmek varken yorulmak da neymiş! Çünkü sen İstanbulsun. Şehirler güzelisin. 15 milyon aşığınla memleketin
dört bir yanındaki sevdalınla... Sevgililer Günün kutlu olsun İstanbul."

-YEMEĞE İLANLA DAVET-
Eşini Sevgililer Günü için yemeğe davet eden bir kişi ise "Sevgiliye davetiye" başlığı ile yer alan ilanda, "Dünyanın en güzel sevgilisi ve annesi, seni bu akşam tıpkı 16 yıl önceki gibi, tarifsiz sevgi ve heyecanla F..."de
yemeğe bekliyorum. Varlığınla her günü Sevgililer Günü olarak yaşamasını sağladığın eşin" dedi.
Bir başka ilanda ise "Sevgili hayat arkadaşım, mutlu birlikteliğimizin mimarı biricik eşim Nesrin, dünyaya bir daha gelsem yine seninle olmak isterim. Çünkü seni çok seviyorum. Sevgililer Günün kutlu olsun" şeklinde duygular dile
getirildi. Kalpler içindeki fotoğrafları ile Arzu-Okan çifti de gazeteye verdikleri ilanda şiire yer verdi. Şiir, "Sen bir çiçek değilsin ki/Sonbahar geldiğinde dal dal kuruyacaksın/Sen bir gül değilsin ki/Gece olunca karanlığa karışacaksın/Sen bir şiir değilsin ki/Son satırında noktayla sonlanacaksın/Sen nesin biliyor musun?/Yaşadıkça seninle devam eden, seninle biten içimdeki nefessin sen/Ve biliyorsun ki/Ben nefessiz yaşayamam" dizelerinden oluştu.
Bir başka ilanda ise Beren Alçık, anne ve babasının Sevgililer Günü"nü kutladı.
"Huysuz Kadın" rumuzuyla verilen ilanda da "Mis kokulu/İyi ki varsın/İyi ki sana aşığım" dizeleri dikkat çekti.
"Arif"ten Dilek"e" şeklinde yer alan ilanda ise, "7 ayrı iklimden, 7 ayrı arı gelse, 7 ayrı bahçeye girse, 7 ayrı çiçeğe konsa/ 7 ayrı bal yapsa yine de senden tatlı olmaz" mısraları yer aldı.

Fahri Ayvalı da uzaktaki sevgilisine, "Şeymam, bir tanem seni seviyorum. :)Sana dijital bir gül yolluyorum. Çünkü uzaklarda elimden ancak bu kadarı geliyor" şeklinde seslendi.
Deniz adlı kişi ise aşkı Serkan"a, "Prensesinden prensine, Ben aşkı yalnız sana yakıştığı için severim. Bana da yaşattığın için sevgilim çooooookkkk teşekkür ederim" cümleleriyle ulaştı.
"Bal böcüğü" rumuzlu kişi ise sevgisini kırmızı kalp içinde "Gitsem ayrılık olur/Kalsam çöl" sözleriyle dile getirdi.

-ÖZLEM ÇEKİLEN BABAYA SESLENİŞ-
Sevgililer Günü bir kızın vefat eden babasına seslenişe de tanık oldu. İlanda, "Senle yaşanan anlar hep kısa geldi. Zaman sensiz hızlı geçti. Geçen yıllar varlığının değerini perçinledi. Söylemediklerimiz galiba fazla birikti.
İşte ilki: Seni çok seviyorum" denildi.
"Soytarıdan Joker"e gönderilen mesajda da "Bana mutluluğu yaşattığın, varlığında yüzümü güldürdüğün bu anlamlı günde, anlamlı olan sana teşekkür ederim, seni seviyorum" cümleleri yer aldı.
Ali Tablacı da eşi Zerrin ve kızı Nisan"a sevgisini, "Hayatıma anlam katan canım eşim ve biricik kızım sizi çok seviyorum" şeklinde dile getirdi. Ali Kaçmaz eşi Mine Kaçmaz"a aşkını, "Kuyruklu yıldızlar vardır dünyaya
70 yılda bir gelirler. İnsanlar onu hayatı boyunca belki bir kez görürler. Ben o yıldızı gördüm. O da sensin bir tanem" diyerek anlattı.

MİLLİYET