Samsun'da bir kişi, ulusal bir televizyon kanalındaki alt yazı ile verilen arkadaşlık ilanıyla telefonda tanıştığı kişi tarafından dolandırıldı.

Olay, Kavak ilçesinin Yaşar Doğu Mahallesi'nde meydana geldi. Şeyma İ.(38), yaklaşık 2 ay önce ulusal bir televizyon kanalının alt yazı reklamında yer alan "37 yaşında ordu mensubu dul beyim. Ciddi olanlar arasın" yazısını görünce tanışıp evlenmek için söz konusu kişini verdiği ilandaki cep telefonunu aradı. Kendisini Murat T. olarak tanıdan kişi ile telefon arkadaşlığı yapan Şeyma İ., bu kişinin bir süre sonra kendisinden bin YTL borç istemesi üzerine Şekerpınar PTT Müdürlüğü aracılığıyla bu parayı havale yaptı.

Geçen zaman içinde Samsun'a gelip Şeyma İ.'nin anne ve babasıyla tanışmak istediğini söyleyen Murat T., otomobiline benzin koyacak parasının bulunmadığını belirterek 250 YTL daha borç para istedi. Bu parayı da gönderen Şeyma İ.'ye borcunu ayın 15'inde maaşını aldığına ödeyeceğini söyleyen dolandırıcıya bir daha ulaşılamadı. Şeyma İ., dolandırıldığını anlayınca polise şikayette bulundu. Polis, bu tür ilanlara kanılmamasını ve itibar gösterilmemesi gerektiğini belirterek, dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları uyardı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.