Çoruh, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilaçların evlerde saklanma şekillerinde doğru bilinen yanlışlar olduğuna işaret etti.
 
Evlerde en sık görülenilaçşeklinin buzdolabında muhafaza olduğunu ifade eden Çoruh, ilaçların çoğunun üzerinde, ''oda sıcaklığında saklayınız'' yazısının yer aldığını hatırlattı.
 
Eczacıların ya da ilaç dışında yazan uyarıların doğrultusunda ilaçların saklanması gerektiğini vurgulayan Çoruh, şunları kaydetti:
 
''Eczacılar hastaları ilaçları muhafaza etme konusunda sık sık uyarmaktadır. Ancak halkımız uzman tavsiyesi yerine bildiğini yapmakta ısrarcı olabilmektedir. İlaçların nasıl saklanacağı ilaç kutularının üzerinde yazılıdır. Eczacının başka bir önerisi yoksa bu koşullara uyulmalıdır. Hastalarımız çoğu zaman bu uyarıları okumuyor. İlaçları buzdolabında saklıyor. Bu durumda da ilaçlar beklenen etkileri göstermiyor. İlaçlar rutubetli odalarda ya da banyo ve mutfak gibi bölümlerde bulundurulmamalıdır. Tercihen kapalı bir kutuda çocuklardan uzak, rutubetsiz odalarda muhafaza edilmelidir. Bu şartların dışında saklanması durumunda ilaçlar kullanılmadan önce eczacıya danışılmalıdır. Saklama koşullarına uygun saklanmayan ilaçların içindeki maddeler, etkileşim özelliklerini yitirmektedir.''
 
Buzdolabında muhafaza edilmesi gereken bazı ilaçlar olduğunu da belirten Çoruh, şöyle devam etti:
 
''Buzdolabında muhafazası gereken ilaçlar 6 ile 8 derece aralığında saklanması gerekiyorsa buzdolabının kapağında, 4 ile 6 derece aralığında saklanması gerekiyorsa soğutucunun bir alt bölümünde muhafaza edilmelidir. Bunun dışında hiç bir ilaç dondurucuya yada buzdolabına konulmamalıdır. İnsülin ilaçlarının ve aşıların kısa mesafelerde (1 ile 2 saat) nakli için kullanılan buz aküleri dondurucuda dondurulmalı, nakil esnasında ise insülin veya aşı bu akülere sarılmalıdır. İnsülin ve aşılar ise kesinlikle dondurulmamalıdır.''
 
Çoruh, dondurulmuş ilaçların ise çözüldükten sonra kullanılmaması uyarısında da bulundu.