Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kocabaş, Bitki Koruma Ürünlerinin Uygulama Usul ve Esasları hakkında yönetmeliğin yürürlüğe girdiğini belirterek, Bitki Koruma Ürünü Uygulama Belgesi olmayanların bundan böyle ilaçlama yapamayacaklarını bildirdi.
Kocabaş, Söke Ziraat Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda, Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Usul ve Esasları hakkında yönetmeliğe göre ''ilaçlama operatörlüğü'' eğitimi vereceklerini, bunun da Söke İlçe Tarım Müdürlüğü Ziraat Mühendislerince uygulanacağını söyledi.
Eğitime katılan üreticilere Bitki Koruma Ürünü Uygulama Belgesi verileceğini belirten Kocabaş, şunları kaydetti:
''YÖnetmelik 21 Mayıs 2010'da bu yönetmelik uygulamaya geçmiştir. Bitkisel üretim yapılan alanlarda bitki koruma ürünü uygulamalarının Bakanlıktan Bitki Koruma Uygulama Belgesi almış olan yetkili kişiler tarafından uygulanması zorunluluk haline getirilmiştir. Bu kişiler bitkisel üretim yapan kişiler ve profesyonel kullanıcılar olarak tanımlanmaktadır. İlgili yönetmelik hükümlerine göre, bitki koruma ürünleri uygulama belgesine sahip kişiler, sadece kendisine ait olan üretim alanında bitki koruma ürünü uygulaması yapabilecektir. Yaptıkları uygulamaların kayıtlarını tutmak ve gerektiğinde yaptıkları uygulamaların denetlenmesi ile ilgili her türlü bilgi ve belgeyi İl, İlçe Tarım Müdürlüklerince görevlendirilen denetleyici kişilere göstermek zorundadırlar. Çiftçilerimizin doğru ilaçlar ile doğru bir şekilde uygulama tekniği için eğitime katılarak belgelerini almaları faydalarına olacaktır.''