Türkiye'de sorumlu ilaç kullanımı bilincinin gelişmesini desteklemek amacıyla Sorumlu İlaç Kullanımı Derneği kuruldu.

Yazılı açıklamaya göre dernek, Türkiye'de sorumlu ilaç kullanımı bilincinin gelişmesini desteklemek, yanlış, etkisiz, gereksiz ve pahalı ilaç kullanımının önüne geçmek, dünyada hastalara sunulan inovatif ilaçların gecikmeden Türkiye'deki hastalara ulaştırılmasını sağlamak, güvenli, etkin ve ekonomik ilacın hastalara sunulması konusunda çalışma yapmak ve sektörde haksız rekabet barındıran faaliyetlerin önlenerek, gereken tedbirlerin alınmasını sağlamayı amaçlıyor.

Zaman içerisinde olumlu etkilerinden fazla olumsuz yan etkilere sahip olduğu görülen ürünlere dair dünyadaki gelişmeleri de izleyecek dernek, sorumlu ilaç kullanımını desteklemek ve Türkiye ilaç endüstrisinin gelişmesine yardımcı olmak amacıyla ilgili kamu birimleri ve sağlık profesyonelleri ile ilaç endüstrisinin fikir liderleri, doktorlar, eczacılar, hemşireler ve tüm sağlık sektörü personeli ile çok yakın çalışmayı planlıyor.

Sorumlu İlaç Kullanımı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Philipp Haas, Türkiye'de sorumlu ilaç kullanımı bilincinin gelişmesini amaçladıklarını vurgulayarak, şunları ifade etti:

''Sağlık Bakanlığı'nın desteği, doktor ve eczacılarımızın işbirliği ile gücümüzün artacağına inancımız sonsuzdur. Dernek kurucuları olarak, toplumun ilaç kullanımında bilgi düzeyinin artırılmasında üzerimize düşen görevleri yerine getirebilmek amacıyla bu derneği hayata geçirdik. Eşdeğer ilaçların pazara sunulmasının önemi her geçen gün dünyada ve Türkiye'de artmaktadır ve ayrıca hem kamu kurumları hem de halk tarafından da desteklenmektedir. Yerli üretimimizin gelişmiş teknoloji ve araştırmacı ve hırslı insan gücümüz ile öncelikle Türkiye'de ve sonra tüm dünyada tanıtılması ve desteklenmesi için teşvik etmeye hazırız.''