Aslında birçoğumuz aynı hatayı yapıyoruz. Buzdolabının ya da çekmecelerin bu uyarıya rağmen ilaçlar için sağlıklı saklama alanları olduğunu düşünüyoruz. Ancak gerçek çok da böyle değil.

İlaçlar, kimyasal yapıları gereği özellikle buzdolabında saklamaya uygun değil.

Uzun süre sıfır dereceye yakın derecelerde saklandıklarında etken maddelerinde kayıplar görülüyor ve etkilerini yitirmenin yanında zarar verecek boyuta gelebiliyor.

NEDEN ECZA DOLABI KULLANMIYORUZ?

Ecza dolaplarının genel yapısı itibarıyla özellikle görünüm açısından mekanlarda tercih edilmediği görülüyor.

Mekanların modernleşen dekorasyonuyla adapte olamayan ecza dolapları zaman içinde evlerden adeta kapı dışarı edildi.

Ancak şimdi yenilenen yüzüyle yeniden evlere girmeye hazırlanıyor.

ECZA DOLAPLARI YENİDEN HAYAT BULUYOR

Genç tasarımcı Kanuni Kuralkan ecza dolaplarının özellikle ilaçların sağlıklı koşullar altında saklanması gerektiği fikrinden yola çıkarak, Anti-mikrobiyel özelliklere sahip bir ecza dolabı geliştirdi.

Tasarımı da, ecza dolaplarından vazgeçilmesine neden olan görüntü sıkıntısını ortadan kaldırdı.

Sunduğu görsellik de, ne renk ve şekilde tasarlanmış olursa olsun öncelikle uyumu hedefliyor:

“İçinde bulunduğumuz durum Ecza dolaplarının hem tasarımları hemde teknolojileri ile zamana ayak uyduramamalarından kaynaklanıyor. Bende buradan yola çıkarak son teknolojinin sağladığı imkanları kullanarak Anti-mikrobiyel özellikler taşıyan bir ecza dolabı geliştirdim. Bunu yaparkende tasarımının etrafındaki mobilyalara uyum içinde olmasına özen gösterdim, ve 9 farklı renk ve kaplama seçeneği ürettik. Ecza dolabı'nı geçmişten kurtarıp günümüze getirdik diyebiliriz."