Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) ilaç alım protokolü ile ilgili yapılacak teknik çalışmanın ardından pazartesi günü Türk Eczacıları Birliği yetkilileriyle bir araya geleceklerini bildirdi.

Çelik, konuyla ilgili olarak yarın oluşturulacak heyetin teknik bir çalışma yapacağını söyledi. Türk Eczacıları Birliği'nin iki konuda talepleri bulunduğunu anlatan Çelik, şöyle konuştu:

“Birisiyle ilgili haklılıkları var. Firmalarla ilgili yapılan iskontolar var, bir de eczacıların yapmış oldukları iskontolar var. İki konuyla ilgili maliyet ve kar marjlarının düştüğünden şikayet ediyorlar. Teknik heyet çalışacak. Sonra bir çözüm imkanı varsa bulacağız. Sağlık Bakanlığından da ilgili birimdeki arkadaşlar geliyorlar. Hep birlikte bir çalışma yapacağız. Pazartesi günü Türk Eczacıları Birliği başkan ve heyetiyle görüşeceğiz.”

MÜJDELİ HABERİ VERECEĞİZ
Aydınpost'a konuyla ilgili bilgi veren Türk Eczacılar Birliği 2. Başkanı Şevket Kaya da, "Konunun Pazartesi günü netliği kavuşacağına inanıyoruz. Müjdeli haberi vereceğimizi düşünüyorum" dedi.