Popular Science dergisinde yer alan habere göre, Kimya Mühendisi Profesör Robert Langer'ın geliştirdiği küçük silikon çiplerden oluşan bir ilaç kaynağı cihaz ile doktorlar ilacı aktif edebilecekler. Böylece ilacın dozunu ayarlayabilecekler, çoklu ilaç kullanımı sağlanacak.

Gelecekte vücudunuza yerleştirilecek olan bilgisayarlı dispanserler eczanenin ya da doktorun yerini alarak, vücudunuzdaki tıbbi cihazlardan kanınıza uygun dozda ilaç otomatik olarak dağıtılacak. Bu küçük kablosuz çipler ağrıyı ve rahatsızlığı azaltacak ve butona basılmasıyla hastalar ihtiyacı olan ilacı tam olarak uygun dozda alacaklar.

İlk olarak kemik erimesi hastalığı olan kadınları kapsayan çalışmada, kablosuz mikroçipler başarılı bir şekilde hastalara günlük ilaçlarını verdi. Araştırmacılar, bu cihazın uzun süreli ilaç tedavisi gereken sayısız hasta için mükemmel bir çözüm olduğunu söylediler. Hastalar ilaçlarını içmeyi hatırlamak zorunda kalmadı ve doktorlar da basit bir telefon görüşmesiyle ya da bilgisayar komutuyla uygun dozu ayarladılar.

MIT'de David H.Koch Enstitüsü Başkanı Profesör Robert Langer, bir gün bu çipin ilaçların tümü için önceden programlanmış dozlarda ve belirli saatlerde vücuda dağıtabileceğini belirterek, MS hastalığı, kanser ve bazı aşılar için kullanılabileceğini de sözlerine ekledi.