Kemeraltı'nda dükkanının önünde hem dalında pepino kavunu yetiştirip hem de yetiştirdiklerini satan Nuray Koşaröz, "Her derdin bitkisel bir devası vardır, mesele onu bulmaktır" dedi.

Koşaröz, pepinonun 'ilaç gibi meyve' olduğunu savunurken, tadının kavun, ananas ve muza benzediğini söyledi.Yeterince olgunlaşmamış olan pepino kavunlarına özellikle diyabet hastalarının ilgi gösterdiğini belirten Koşaröz, şunları söyledi:

"Yapılan araştırmalara göre görünümü kavuna benzeyen meyve, içerdiği yüksek potasyum oranı nedeniyle kan şekerini düşürüyor. Ayrıca A, B ve C vitaminleri içeriyor, bu özelliğinin kanser ve kalp krizine karşı koruma sağladığı belirtiliyor. Kolesterolü düşürdüğü, hücre yenileyici özelliği olduğu, içerdiği C vitamini sayesinde vücut direncini artırdığı bilinen diğer yararları. Cinsel isteği uyardığı, uyku düzenini dengede tuttuğu, menopoz döneminde yaşanan gerginliklerin giderilmesinde etkili olduğu kaydediliyor. Bu pepino kavunu bir sağlık iksiri. Müşterilerimiz bilinen diğer şifalı otların yanında yeni yeni raflarda yerini alan pepinodan da şifa arıyor."

Pepino kavununun kilosu 10 liradan satılıyor./milliyet