Bem-Bir-Sen deki başarısı yerelde de devam etti. Yasada yapılan değişiklikle, bugüne kadar sosyal denge sözleşmesi imzalanamayan İl Özel İdareleri’nde başlayan toplu sözleşme imza kervanına Aydın İl Özel İdaresi de eklendi. Bem-Bir-Sen ile toplusözleşme imzalayan Aydın İl Özel İdaresi, bünyesinde çalışan yerel yönetim memurlarına bayram sevinci yaşattı.

Toplu sözleşme imza töreni Aydın Valisi Kerem AL, Vali Yardımcısı Celal Ulusoy, Bem-Bir-Sen adına Genel Eğitim Sekreteri Recayi Karslı, Bem-Bir-Sen Aydın İl Başkanı Ali Aygül, Bem-Bir-Sen Aydın İl Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Akgül’ün katılımıyla valilik makamında gerçekleştirildi.

İmza törenin ardından İl Genel Meclis toplantı salonunda Özel İdaresi çalışanlarına sözleşme hakkında bilgi veren Bem-Bir-Sen Aydın İl Başkanı Ali Aygül, “Sayın Daire Müdürlerim, sevgili arkadaşlarım hepiniz hoş geldiniz, ilk Sosyal Denge Sözleşmemizi yapmış bulunuyoruz. Ben burada bize destek olan genel merkezimize, daire amirlerimize ve memur arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyor ve yapmış olduğumuz soyal denge sözleşmemizin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Bem-Bir-Sen Genel Eğitim Sekreteri Recayi Karslı da, imzalanan toplu sözleşme, Anayasa değişikliği sonucu anayasal zemine oturan toplu sözleşme hakkının kullandırılması konusunda öncülük etmiş olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Bu konuda başta Sayın Valimiz kerem AL’a, Sayın Meclis Başkanımız Hayri Güleç’e ve şahsında İl Genel Meclis Üyelerimize, Genel Sekreterimiz Halil İbrahim Aaktemur’a Genel Sekreter yardımcılarıma, sendika yönetimine ve Aydın teşkilatına ve emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Bugüne kadar yerel yönetimde çalışan arkadaşlarımız çok çalışmalarına mağdur edilenlerin başında geliyordu. Sendikamızın 1994 yılından bu yana imzalamış olduğu sosyal denge sözleşmeleri, yerel yönetim memurları da dahil olmak üzere tüm kamu çalışanlarının toplu sözleşmeye kavuşmasında rol model olmuştur. Bu konuda bugüne kadar çaba gösteren yönetimlerimizi ve teşkilatlarımızı bir kez daha kutluyorum, hepinize saygılar sunuyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, Bem-Bir-Sen Genel Eğitim Sekreteri Recayi Karslı, Bem-Bir-Sen Aydın İl Başkanı Ali Aygül, Bem-Bir-Sen Aydın İl Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Akgül, İl Özel İdare çalışanları adına toplu sözleşme alt yapı çalışmaları konusunda memurlar adına desteğini esirgemeyen Aydın İl Genel Meclis Başkanı Hayri Güleç’i makamında ziyaret ederek şilt takdim etti.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png