Toplantıya, İş-Kur Aydın İl Müdürü Zafer Alıcı, Aydın Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Hulisi Akşit, Aydın Ticaret Odası Başkanı Mustafa Baştuğ, Türk İş Aydın İl temsilcisi Mustafa Aydın, daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Toplantıda konuşan Aydın Vali Yardımcısı Celal Ulusoy kurulun olağanüstü durumlar haricinde 3 ayda bir toplanacağını kaydederek “Yaşanan küresel ekonomik krizin ülkemize de yansımaları var. Devasa bir sorun olan işsizlik sorunu önemli bir kısır döngü Ekonomi küçüldükçe işsizlik beni etkilemez diyen insanlar bile işsiz kalabilmektedir. Öte yanda işsizler umutsuzluk, çaresizlik ve psikolojik rahatsızlıklar içerisine girebilmektedirler. Dolayısıyla her ülke şuanda işsizlik sorunu ile mücadele etmektedir. İşsizlik piyasa da ilgili tarafların işbirliği ve sosyal diyalogu ile kontrol altında tutulabilir. Milletçe birlik olarak daha fazla üretim yaparak işsizlik sorununu halletmeliyiz. Aydın için kurulumuzda alacağımız kararların ilimizde istihdamın korunmasına ve arttırılmasına, işsizliğin azaltılmasına katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.
İş-Kur Aydın İl Müdürü Zafer Alıcı"da konuşmasında Aydın ile ülke genelinde TÜİK"in yaptığı işgücü anketinden bilgiler vererek “Temmuz dönemi itibarı ile işgücüne katılma oranımız yüzde 49.9 , ülkemiz genelinde işsizlik oranı yüzde 9.4 ve bu oranın sayısal karşılığı 2 Milyon 353 bin kişidir. İlimizdeki işsizlik durumuna baktığımızda merkez, Nazilli ve Söke"deki şubelerimize başvuran işsiz sayısı 12 bin 277"dir. İlimizdeki işsizler Türkiye genelinin yüzde 0.54"üdür. Bu işsizlerimizin yüzde 65"i erkek,yüzde 35"i de kadındır. Toplam işsiz erkelerin yüzde 52"si vasıfsız, yüzde 48"i vasıflıdır. Kadınların ise Aydın"da yüzde 20" si vasıfsız durumda. Aydındaki işsizlerin yüzde 52"si 18 ile 29 yaş arasında bulunuyor. Bunlarında yüzde 62"si erkek, yüzde 38"i de kadınlardan oluşuyor” ifadelerini kullandı.