Aydın İl Genel Meclisi Aralık ayı olağan toplantıları başladı. İl Genel Meclisi Başkanı Akan Evren başkanlığında İl Özel İdaresi Meclis Salonu"nda gerçekleşen toplantılarda meclis üyeleri İhtisas Komisyonlarının hazırladığı raporlar ile Aydın Valiliği tarafından havale edilen konuları görüştü.

Toplantının ilk bölümünde İl Genel Meclisi üyeleri Zekeriya Diner, Nuri Canip, Adil Gökçen, Orhan Karasuoğlu ve Kurtuluş Geyik tarafından Kasım ayı toplantılarında verilen “Aydın"da masa tenisi sporunun yaygınlaştırılmasını” ile ilgili olarak verilen yazılı önergeye ilişkin Gençlik, Spor ve Sosyal Hizmetler Komisyonu ile Eğitim Komisyonu tarafından hazırlanan komisyon raporları okundu.

Yazılı önerge üzerinde çalışma yapan her iki komisyonun hazırladığı ortak raporu okuyan Gençlik, Spor ve Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanı Orhan Ateş, komisyonlardan il genelinde masa tenisi sporunun yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi amacıyla bu spor dalı için ekonomik destek sağlamasının istendiğini anımsattı. Sağlanacak kaynak ile ihtiyacı olan okullara masa tenisi masası, tenis raketi ve tenis topu alınmasının talep edildiğini belirten Ateş, “Önerge meclisimizde görüşülürken de meclis üyelerimizin önerileri doğrultusunda basketbol ve voleybol spor dalarlı içinde malzeme desteği talep edildi. Gençlik, Spor ve Sosyal Hizmetler Komisyonu ile Eğitim Komisyonu olarak yaptığımız çalışma sonucunda 2010 yılı bütçesinde bu konu ile ilgili olarak ayrılacak olan ödenek dahilinde masa tenisi masası, masa tenisi raketi, tenis topları, basketbol potası, basketbol topu, voleybol ağı, voleybol direği ve voleybol topu alınarak okullarımıza bu spor dallarında malzeme desteği sağlanmasına karar verilmiştir” dedi.

Meclis üyelerinin rapor üzerindeki görüşlerini açıklamasının ardından yapılan oylamada, il genelindeki ihtiyaç sahibi okullara spor malzemesi desteği sağlanmasına oy birliği ile karar verildi.