AYDINPOST HABER SERVİSİ/Filiz ÖZDEMİR-Toplantının başında gündemdışı olarak söz alan CHP Grup Başkan Vekili Ancın, Çukurca’da şehit edilen 24 asker için bir dakikalık saygı duruşunda bulunmayı önerdi.  Meclis Başkanı Hayri Güleç’in öneriyi oylamaya sunmamasına içerleyen Ancın “Sizi protesto ediyorum” diyerek öfkeyle salondan ayrıldı. 

Bir süre sonra salona geri dönen CHP’li meclis üyesi Cavit Ancın, “Şehitler için saygı duruşu istediğimin  kabul edilmemesi beni derinden yaraladı. İl Özel İdaresi Komisyon üyeliğimden istifa ediyorum” diyerek yeniden  salonu terketti. 
Bunun üzerine Meclis Başkanı Hayri Güleç toplantı sonunda gazetecilere açıklama yaparak “Ben toplantı başlamadan önce zaten şehitlerimiz ve depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için başsağlığı dileğinde bulundum. Buranın bir işleyişi var. Toplantıda gündem dışı olarak önerge vermeniz için toplantıdan üç gün önce başkanlık divanına dilekçeyle başvurmanız gerekir. Ben iyi niyetimle ona söz hakkı tanıdım ama söylediği önerge olarak kabul edilemez. Sadece bir tavsiye niteliğindedir” dedi. Güleç bugün yapılacak Kasım ayı ikinci toplantısından Cavit Ancın’ın istifasını oylamaya sunacağını da belirtti.
Toplantıda ayrıca şu kararlar alındı:
Sultanhisar İlçesi Rekmez Mahallesi tapunun M2OAİ3B2B2C pafta, 146 ada, 62 parselinde İl Özel idaresi adına kayıtlı toplam 5006,71 metre karelik taşınmazın 12 derslikli ek bina yapılmak üzere 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 10/0 ve 64/d maddeleri gereğince Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğü adına tahsis edilmesi.
Kuşadası İlçesine bağlı Yaylaköy İlköğretim Okulunun eksik ve arızalarının giderilmesi için ödenek ayrılması.
dsc_0003.jpg