Aydın İl Genel Meclisi eylül ayı toplantılarında İl Genel Meclisi üyeleri Necmettin Ünüvar, Mutlu Öztürk, Cavit Ancın, Adil Gökçen, Fahri Çetin ve Metin Akar tarafından verilen ‘Aydın’da Doğa Turizmi’ konulu önerge görüşüldü. Oy birliğiyle mecliste kabul edilerek Turizm, Tanıtım ve Dış İlişkiler Komisyonu’na sevk edilen konu hakkında hazırlanan rapor Komisyon Başkanı Cahit Kaya tarafından meclis üyelerine aktarıldı.
Verilen önerge üzerinde gerekli çalışmaları kısa sürede tamamladıklarını açıklayan Cahit Kaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka’yla önerge üzerinde bilgi alışverişinde bulunulduklarını söyledi. Aydın’ın Ekoturizm (Doğa Turizmi) bakımından oldukça zengin bir potansiyele sahip olduğuna işaret eden Kaya, “Bu zenginliklerimiz içerisinde Dilek Yarımadası, Karina, Madran, Karacasu Yaylası, Mersin Beleni, Bafa Gölü, Paşa Yaylası, Menderes Deltası başhcalarıdır. Bu kaynak potansiyellerimizde Doğa Turizmi canlı olarak yaşanmaktadır. Dilek Yarımadasında, endemik bitki çeşitliliği, yaban hayatı, bisiklet ve trekking, günübirlik gezi imkanları en verimli bir şekilde sunulmaktadır. Dilek Yarımadası doğa turizmi açısından en çok turist çeken bir ekoturizm noktasıdır. Karina ve Doğanbey Köyü, Menderes Deltası, Akbük, Bafa Gölü ve çevresi, kuş gözlemciliği, olta balıkçılığı ile günübirlik tesislerle turistlerin ilgisini çeken ender ekoturizm noktalarındandır. Paşa Yaylası, Madran, Karacasu Yaylaları ise günübirlik gezi, trekking gibi etkinlikler için halihazırda bir ekoturizm noktasıdır. Bunların yanı sıra Koçarlı'da 2010 yılında Çevre ve Orman Bakanlığınca yapılan ‘Adnan Menderes Kent Ormanı’ Aydın'daki doğa turizminin geleceği açısından önemli bir yatırımdır. Burada yapılan günübirlik tesisler ilimizde doğa turizminin yerleşmesi adına önemli bir modeldir” dedi.
Doğa turizminin Aydın ve ülke ekonomisine önemli bir katkı sağlayabileceğinin altını çizen Kaya, “Aydın’ın tüm bu doğal özellikleri, sürdürülebilir ekoturizm açısından ilimize ve ülkemize önemli bir model olma özelliği kazandırmakla birlikte ilimizin turizm, tanıtımına ve kalkınmasına da katkıda bulunmaktır. Doğa turizminin yaygınlaştırılarak ve daha bilinçli yapılması Aydın ilimize her yönden çok ciddi katkılar sağlayacaktır” diye konuştu.