1945 yılında yapılan ve harabe durumdaki okulu inceleyen İl Genel Meclisi üyesi zor şartlarda eğitimin sürdürülmeye çalışıldığı okulla ilgili rapor tuttular.
Aydın İl Genel Meclisi Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Zekeriya Dinçer, Hikmet Acar, Mustafa Batuğ, Cahit Akgün ve önergeyi sunan Sultanhisar İl Genel Meclisi Üyesi Erdinç Çeliksoy’dan oluşan heyet köy muhtarı Ahmet Koçyiğit ile köyde 67 yıl önce yapılan okulda inceleme yaptılar. Okulun 1945 yılında yapıldığını ve günümüz şartlarında çok eski kalan okul nedeniyle hem öğretmenlere hem de köyün gençlerine karşı mahcup duruma düştüğünü belirten Köy Muhtarı Ahmet Koçyiğit, 3 derslikte 51 öğrencinin eğitim gördüğü okulda, mekan sıkıntısı ve sınıfların kötü durumu nedeniyle ana sınıfı eğitimi verilemediğini söyledi. Okul binasına yaklaşık 300 metre ileride 1200 metre kara köy tüzel kişiliğine ait arsa bulunduğunu ve buraya okul yapılmasını isteyen Muhtar Koçyiğit, komisyon üyelerinden bu konuda yardım istedi.
Öğrenci ve öğretmenlerin oldukça zorluklar içinde eğitim-öğretime devam ettiği 67 yıllık okul binasının yenisinin yapılması hususunda rapor tutan komisyon üyeleri sorunun çöüzmü için çalışacaklarını belirttiler.  

20120319aw000035_02.jpg