Yeni sistemde bölgelere göre illerin dağılımı üstteki haritada olduğu gibi yapılırken, 2010 yılı sonunda TÜİK listeyi güncelleyecek. 2010 sonunda TÜİK illerin sosyo ekonomik gelişmişlik endeksini çıkaracak ve bu sıralama değişebilecek. 4. bölge illerinin büyük bölümü Doğu ve Güneydoğuda yer alırken, bu listeye Trabzon, Ordu, Giresun, Rize ve Gümüşhane"nin de alınması dikkat çekti. Malatya da Şırnak, Ağrı, Muş gibi dördüncü listede yer aldı.
Trabzon da Şırnak ile birlikte dördüncü bölgede yer aldı

I. BÖLGE:

İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Bilecik, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Kırklareli, Edirne, Tekirdağ.

II. BÖLGE:

Adana, Mersin, Denizli, Aydın, Muğla, Antalya, Isparta, Burdur, Balıkesir, Çanakkale.

III. BÖLGE:

Zonguldak, Karabük, Bartın, Manisa, Afyon, Uşak, Kütahya, Konya, Karaman, Gaziantep. Kayseri, Sivas, Yozgat, Kahramanlaraş, Hatay, Osmaniye, Kırıkkale, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Samsun, Tokat, Amasya, Çorum.

IV. BÖLGE:

Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane, Malatya, Kastamonu, Sinop, Çankırı, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı, Van, Hakkari, Şırnak, Siirt, Bitlis, Muş, Erzurum, Bayburt, Bingöl, Batman, Mardin, Diyarbakır, Tunceli, Erzincan, Elazığ, Adıyaman, Şanlıurfa, Kilis, Çanakkale ili Bozcaada ve Gökçeada ilçeleri.