SP'de 66 il başkanı, Genel Başkan Kurtulmuş'a "Sonuna kadar arkasındayız" dedi. Kurtulmuş ise Fatih Erbakan'ı kastederek, "Herkes konuştuğuna dikkat etsin" diye konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un gruplar halinde il başkanları ile görüşmesinin ardından, 66 il başkanı Kurtulmuş'a destek bildirisi hazırladı. İl başkanları adına hazırlanan ortak bildiriyi, parti genel merkezinde Ankara İl Başkanı Mustafa Çetin okudu. Genel Başkanları Numan Kurtulmuş'un her türlü kararına destek verdiklerini ifade eden Çetin, partilerinin 11 Temmuz 2010'da Numan Kurtulmuş liderliğinde 'kongreden iktidara' sloganıyla büyük kongrelerini gerçekleştirdiğini söyledi.
Kongrede ve sonrasında yaşanan sürecin eleştirildiği bildiride Çetin, şu görüşleri dile getirdi: 'Gelinen bu noktanın, yeni ve hayırlı bir dönemin başlangıcı olacağına inanıyoruz. Biz bu süreçte il başkanları olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarımızı Genel Başkanımızın öncülüğünde sürdürmeye kararlıyız. Genel Başkanımızın yapmakta olduğu geniş istişarelerin ardından alınacak kararların camiamıza ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. Sonuna kadar Genel Başkanımızın yanında, birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu kamuoyuna saygılarımızla arz ediyoruz.'

'HERKES KONUŞTUĞUNA DİKKAT ETSİN'

Öte yandan, SP lideri Kurtulmuş, Fatih Erbakan'ın 'Kurtulmuş'un tabanda ve teşkilatta karşılığı yoktur' açıklamasına sert tepki gösterdi. Kurtulmuş, Parti Genel Merkezinde il başkanlarıyla istişare toplantısına gelişinde gazetecilerin Fatih Erbakan'ın söylediklerini hatırlatması üzerine, 'Bütün bunlara gerekli açıklamayı toplantılardan sonra yapacağım. Herkes konuştuğu lafa dikkat etsin' diye konuştu.