Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rize Güneysu'da konuşma yaptı. Cuma namazı sonrası yaptığı konuşmada Başbakan Erdoğan, "Mafya ile nasıl mücadele ettiğimizi biliyorsunuz, bu ülkede hükümeti mafya değil millet belirleyecek" dedi. Başbakan "Bazıları bunların avukatlığına soyunuyor" diye CHP lideri Baykal'a gönderme yaptı.


Başbakan Recep TayyipErdoğan, ülkede "hortumların kesildiğini, mafyalar, çetelerin iktidarıbelirlemediğini" ifade ederek, "Bu ülkede millet iktidar belirliyor.Birileri çetelerin avukatlığına soyunabilir. Bu önemli değil. Asıl olanmilletin ne dediğidir" dedi.



Rize'de bulunan Erdoğan, Güneysu ilçesindeki konutundan çıkarak, Merkez Camisinde cuma namazını kıldı. Namazın ardından, başbakanlık otobüsün çıkan Erdoğan, kendisini bekleyen vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, son 5 yılda Türkiye'de ve ve Rize'de ne denli bir açılışfuryası olduğunun bilindiğini ifade ederek, Türkiye'nin bir dönüşümüniçerisinde adeta kendini yeniden bulduğunu, tarihiyle adeta yeniden buluştuğunu söyledi.



Bu yükselmenin 3 temel unsuru bulunduğunu, bunların da yolsuzlukla, yasaklarla ve yoksullukla mücadele olduğunu belirten Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:


"Daha iyiye ulaşacağız. Daha güzel günlere kavuşacağız. Bunun için degayret, dayanışma gerekiyor. Hortumlar, hamdolsun büyük ölçüde kesildi.Bu ülkede mafyalar, çeteler iktidar belirlemiyor. Bu ülkede milletiktidar belirliyor. Ha, birileri çetelerin avukatlığına soyunabilir. Buönemli değil. Asıl olan milletin ne dediğidir. Millet ne derse, buülkede o olur. Tarihte o oldu, bundan sonra da o olacak. 'Demokrasi'diyorsak, eğer demokrasiye inanıyorsak, o zaman milletin dediğine saygıduyacağız. Bazı seçkincilerin, belirleyicilerin, çeteyle, onla bunla yaptıklarını duyuyorsunuz, görüyorsunuz. Bu mücadelede, devlet milletda yanışması olduğu sürece, arzuladığımız yarınlara ulaşacağız. Bundanhiç kimsenin endişesi olmasın.""Bekara karı boşamak kolaydır" diyen Erdoğan, muhalefetin bir sorumluluğu bulunmadığını, sorumlu mevkiye geldikleri zaman neleryaptıklarını da bildiklerini söyledi. Erdoğan, gaz yağı, benzin kuyruklarını bildiklerini, o kuyruklarınolduğu dönemde bu ülkede iktidarda kimin olduğunu da bildiklerini dilegetirerek, şöyle konuştu:



"Bizi bunlar delikli kuruşa muhtaç ettiler. O günleri biliyoruz ama bugün böyle bir sorun var mı. Zaman zaman çıkıyor, garip garip laflar ediyorlar, 'Türkiye'nin şu kadar borcu var' diye. Türkiye'nin borcunukoruşan kişi Türkiye'nin milli gelirini de konuşacak. Ona bakarsandünyanın en borçlu ülkesi Amerika... Ama Amerika'ya bir zararı var mı? Yok. Niye? Milli geliri, gayri safi yurtiçi hasılası yüksek de onun için. Orana bakacaksın. Orana baktığın zaman baktığın zaman kıl, tüy...Biz göreve geldiğimizde Türkiye'nin milli geliri neydi, ona bakacağız.Ondan sonra bugüne bakacağız. Nereden nereye geldik."