Şişli İlçesi Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün öncülüğünü yaptığı “Türkiye Değişim Hareketi”nin 2010'un ilk günlerinde siyasi bir partiye dönüşeceği bildirildi. Şişli İlçesi Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün öncülüğünü yaptığı “Türkiye Değişim Hareketi”nin 2010'un ilk günlerinde siyasi bir partiye dönüşeceği bildirildi.


“Türk Değişim Hareketi” Kayseri İl Başkanı İbrahim Hamurcu, düzenlediği basın toplantısında, “Hareketimizin Genel Başkanı Sayın Mustafa Sarıgül liderliğinde 2010 yılının ilk Cuma günü partimizi kuracağız. Türkiye Değişim Hareketi'nin tek bir hedefi vardır, o da iktidar olmaktır. Bu amaçla 'Yeni Yılda Yeni İktidar' diyerek 2 Ocak 2010 Cuma günü partimizi tüm halkımızla birlikte kuracağız” dedi.


“Türkiye Değişim Hareketi” olarak, AB kriterlerini hedef aldıklarını, Türkiye'yi Almanya, İngiltere ve Fransa düzeyinde geliştirmeyi amaçladıklarını anlatan Hamurcu, şöyle konuştu:
“Halkımıza AB kriterleri doğrultusunda demokrasi, AB kriterleri doğrultusunda ekonomik, demokratik ve sosyal haklar sunacağız. Biz devletin insan için olduğu düşüncesi ile hukukun üstünlüğünü, sosyal adaleti, eşitliği ve kardeşliği sağlayacağız. Bizim iktidarımızda 'öteki' olmayacak, kimse kendisini yabancı hissetmeyecek, biz kimsesizlerin kimsesi olacağız. Güneydoğu ve Kürt sorununun temelinde demokratik ve ekonomik eksiklikler ile uluslararası ilişkilerin yattığına inanıyoruz. Sorunun çözümü de bunların en ileri düzeyde çözümü ile mümkündür. Bu konuların siyasi malzeme yapılmasına karşıyız.”


“Türkiye Değişim Hareketi”nin 76 ilde tam olarak örgütlendiğini, birçok ilde parti binalarının alındığını belirten Hamurcu, “Biz Kayseri olarak henüz binamıza taşınmadık, ancak bina yerimizi tespit ettik ve çok kısa bir süre sonra binamıza taşınacağız” diye konuştu.


Hamurcu, parti tüzüğü ve programının da tamamlanmak üzere olduğunu ifade ederek, tüzük ve programın kısa bir süre sonra il başkanları toplantısında tartışılacağını ve son şeklini alacağını kaydetti.


Hareketin Genel Başkanı Mustafa Sarıgül'ün kendisiyle ilgili hiçbir davanın olmadığını, yapılan tüm soruşturmaların takipsizlik kararı ile sonuçlandığını ve Danıştay tarafından soruşturmaya gerek olmadığına karar verdiğini belirttiğini de anlatan Hamurcu, “Bizler büyük bir coşku ve heyecanla Türkiye'mizi değiştirmeye, miadı dolmuş ampul ışığı yerine, ülkemizi güneş ışığına taşımaya çalışıyoruz” dedi.


Vatan