Vefa Lisesi Okul Meclisi tarafından hazırlanan anket sonuçlarına göre branşlarında en iyi olan 20 isme, dün sabah ödül verildi. Okulun mezunlarından Kemal Sunal"ın anısını yaşatmak için yapılan ödül törenine merhum sanatçının eşi Gül, kızı Ezo, annesi Sultan, kardeşi Cengiz ve yeğeni Gözde Sunal katıldı.

"Para verip sustururdu"
Öğrencilerin oylarıyla 2009 yılının en iyileri sırasıyla kürsüye çıkarak ödüllerini aldılar. Yapılan ankete göre en iyi haber programı ve yönetmeni dalında Uğur Dündar, en iyi yazar olarak Elif Şafak, en iyi film ve yönetmeni olarak Üç Maymun ile Nuri Bilge Ceylan, en iyi tiyatro oyunu ile Müjdat Gezen ve en iyi dizi Aşkı Memnu, en iyi Türk Halk Müziği sanatçısı olarak ise Arif Sağ ödüle layık görüldü.
İlk olarak sahneye gelen Gül Sunal"ın “Ben aslında çok konuşan bir insanım. Kemal ben konuşmaya başlayınca hemen susmam için para verirdi” sözleri herkesi kahkaya boğdu. Gül Sunal"ın elinden “En iyi haber programı ve yönetmeni” dalında ödül alan Uğur Dündar, söz aldığı sırada mikrofonunun çalışmaması üzerine “İktidar sesimizi kıstı” diyerek AKP yönetimine esprili bir gönderme yaptı.
Bu yıl “Atatürk” isimli oyunuyla "En İyi Tiyatro Oyunu ve Tiyatrocu Ödülü"ne layık görülen Müjdat Gezen"in, “Siyah cüppe giyer avukat olursun, beyaz gömlek giyer doktor olursun, çubuklu forma giyer futbolcu olursunuz, iki küfür eder başbakan olursunuz” şeklindeki sözleri salonu dolduranlardan büyük alkış aldı.