Sarı-lacivertli ekip kaleci Ivesa"nın büyük hatasıyla penaltı kazandı, atışı kullanan Alex takımını üç puana taşıdı, Ziraat Türkiye Kupası"na çeyrek finalin kapısı aralandı

Türkiye Kupası"nda Eskişehirspor ile Fenerbahçe arasındaki karşılaşmayı Fenerbahçe, kaptanı Alex"in penaltıdan attığı golle 1-0 kazanıp, gruptaki puanını altıya çıkardı.
Fenerbahçe bu galibiyeti alırken, ilk yarıda kötü oynayıp, kalesinde çok pozisyon verdi. Volkan Demirel, Burak Yılmaz"ın iki karşı karşıya pozisyonunu önleyip, oyunu çevirirken, Fenerbahçe ancak ikinci yarıda soluk alabildi. Eskişehirspor baskı, tempo ve sert oyunu ile Fenerbahçe"nin tüm düzenini alt üst ederken, oyun kurmasına izin vermedi. Ancak golü bulamayınca Fenerbahçe"yi oyundan düşüremedi.
Deivid"in tek forvet olarak görev yaptığı Fenerbahçe"de, Uğur ve Vederson"a rağmen sol kanatta Özer oynadı. Özer, kanadı kullanmakta zorluk çekse de maçın penaltısını yaptırarak, Alex ile birlikte maçı kotaran oyuncu oldu.
13. dakikada Deivid ve Alex verkaç ile Eskişehir kalesine sokuldu. Alex, İvesa ile karşı karşıya kaldığı son hamlede topu kaleciden kurtaramadı.
24. ve 27. dakikalarda Eskişehirsporlu Burak iki kez kaleci Volkan Demirel ile karşı karşıya kaldı. Ancak milli kaleci iki mutlak pozisyonu da önledi.
38"de Santos"un savunmanın arasına attığı topu Alex yakaladı, boştaki Deivid"e çıkardı. Deivid boş kaleyi tutturamadı.
56"da Alex kaleci İvesa"dan topu kaptı, Özer"e kazandırdı. Özer, İvesa"yı çalımlayıp boş kaleyi düşünse de kendini yerde buldu. Hakem Çakır, penaltı noktasını gösterdi. Alex, ilk sayılmayan penaltı vuruşunun ikincisini de 57. dakikada aynı köşeye, aynı biçimde gönderip, durumu Fenerbahçe"nin lehine 1-0"a taşıdı.
69. dakikada Gökhan topu getirip ceza alanında kat eden Alex"in önüne attı. Alex, zor bir vuruş yaptı ama İvesa uzandı, golü önledi.

Emre"ye acı haber
Emre Belözoğlu"na maçtan sonra Almanya"dan acı bir haber geldi. Dayısının, lösemi hastası olan oğlunun durumunun ağırlaştığını öğrenen sarı-lacivertli futbolcu büyük üzüntü yaşadı. Bu durumun kendisinden gizlenmesi nedeniyle öfkelendiği öğrenilen Emre maçtan sonra takımla İstanbul"a döndü. Daum"dan izin alan yıldız oyuncunun bugün Almanya"ya gideceği ifade edildi.

Dos Santos sakatlandı
Roberto Carlos"un ayrılmasından sonra savunmanın sol tarafına geçen Dos Santos, karşılaşmanın sonlarına doğru sakatlandı. Üst adalesinde problem olan Brezilyalı yıldız maça devam edemedi ve yerini Deniz"e bıraktı. Dos Santos"un kesin durumunun bugün yapılacak kontrollerden sonra netlik kazanacağı bildirildi.

WC"den çıktı
Teknik Direktör Daum"un, ikinci yarının başında Emre ile değiştirdiği Selçuk, tuvaletten gelerek oyuna girdi. Isınma hareketleri yaparken tuvaleti gelen ve soyunma odasına geri dönen Selçuk"u bulamayınca şaşlıklık yaşayan Daum, Vederson"u, arkadaşını çağırması için içeri yolladı. Bir süre sonra yedek kulübesine dönen Selçuk, 67"de, Emre"nin yerine oyuna dahil oldu./milliyet