Üniversitede başörtülü öğrenciler hakkında tutanak tutarak başlarını açmaya zorladığı iddia edilen İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Göknur Aktay, “Tüm faaliyetlerimizi öğrencilerin uymak zorunda olduğu yasal mevzuat doğrultusunda yürütmekteyiz. Amacımız, gençlerin yanlış yönlendirilerek suç işlemelerini önlemek.” dedi.

Prof. Dr. Aktay, yaptığı yazılı açıklamada, izinde olduğu dönemde bazı basın kuruluşlarında gerçekliği olmayan haberler yayımlandığını, bu nedenle açıklama yapma gereği hissettiğini söyledi. Yöneticiliğini yaptığı İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde kılık kıyafet yüzünden hiçbir öğrencinin eğitiminin engellenmediğine vurgu yapan Akbay, bugüne kadar da bu yüzden disiplin soruşturması geçirip ceza almış bir öğrencinin bulunmadığını ifade etti.

Aktay, şöyle devam etti: “Sınav güvenliği nedeniyle tutanak tutma işleminden başka hakkımda yazılan tüm haber ve yorumlar gerçek dışıdır. Basında yer alan ve beni ziyadesiyle üzen gerçek dışı haber ve yorumlar tarafımdan tekzip edilmiştir. Şahsıma, fakülteme ve eğitim-öğretimimize zarar verecek her türlü eylemin, gerçeklerden saptırılarak yapılmış her türlü haberin yasal takipçisi olacağım. Üniversitelerde düşüncelerin yasal çerçeveler kapsamında özgürce tartışılabilmesinin önemini, yeri geldiğinde tepkilerin yine yasalara karşı gelmeden usulüne uygun olarak ortaya konabileceğini, üniversitelerde kılık kıyafetin değil bilimin tartışılması gerektiğini, toplumun gelenek ve göreneklerine aykırı olmadığı sürece kılık kıyafet özgürlüğünden yana olduğumu her ortamda dile getiren bir öğretim üyesiyim.

Dekanlık olarak tüm faaliyetlerimizi, bizim ve öğrencilerimizin uymak zorunda olduğu yasa, yönetmelik, mevzuat ve üst makamların talimatları doğrultusunda yürütmekteyiz. Amacımız, gençlerin yanlış yönlendirilerek suç işlemelerini önlemek ve insana saygılı, mesleki etik kurallara uyan eczacılar olarak yetişmelerini sağlamaktır.”