Almanya'nın iki ünlü takımının formasını giyen milli futbolcularımızdan Hamit ve Halil Altıntop kardeşlerin banka hesapları boşaltıldı.

Bayern Münih ve Schalke 04 takımlarında top koşturan iki oyuncunun milli maçlardan aldıkları primlerin yatırıldığı Millennium Bank Etiler Şubesi'ndeki hesaplarından, tanımadıkları kişilere defalarca havale yapıldığı belirlendi. 2005 yılında açılan ve şimdiye kadar aldıkları primlerin tamamının yatırıldığı iki kardeşin hesaplarından 1 milyon YTL'nin üzerinde para çekildiği öğrenildi. Milli oyuncular savcılığa dilekçe vererek sorumlulardan şikâyetçi oldu.

Üsküdar Cumhuriyet Savcılığı'na şikâyet dilekçesi vererek dolandırıldıklarını belirten futbolculardan Hamit Altıntop, halen Almanya'nın Bayern Münih takımında top koşturuyor. Geçtiğimiz günlerde Üsküdar Cumhuriyet Savcılığı'na şikâyet dilekçesi veren Hamit Altıntop, milli maçlardan aldığı primlerin yatırıldığı banka hesabının boşaltıldığını belirtti.

Altıntop, verdiği dilekçede 2005 yılında milli maçlardan aldıkları primlerin yatırılması için Millennium Bank Etiler Şubesi'nde hesap açıldığını belirterek başından geçenleri şöyle anlattı: "Bu hesaba adıma o tarihten bu yana hak ettiğim primler yatırılmakta idi. Benim de ihtiyacım olmadığından bu hesaptan hiç para çekmedim. 16.10.2007 tarihinde milli takım kampında bulunduğumuz sırada Beşiktaş'taki Swiss Otel'e gelen banka yetkilisi Filiz Us isimli hanım, bu hesabın açıldığını ve adımıza primlerin yatırıldığını söyleyip hesabımla ilgili sözleşmeye imza attırdı. İlk kez bu hesapla ilgili ben o zaman işlem yaptım. Gelen bu hanıma hesabımda ne kadar para olduğunu sordum. Bana o gün bir miktar söyledi. Söylediği bu miktardan daha fazla prim yatmış olması gerektiğini söyleyince araştırıp bildireceğini söyledi. Daha sonra hesabımdan 09.05.2006 tarihinden 24.07.2007 tarihine kadar değişik miktarlarda paraların Call Center yoluyla tanımadığım kişiler tarafından çekilmiş olduğunu öğrendim."

İkizler, polisten yardım bekliyor
Adına açılmış hesaptan hiçbir işlem yapmadığını, şifresinin dahi kendisine bildirilmediğini söyleyen Hamit Altıntop, hesabından para çeken meçhul kişilerin cezalandırılmasını istedi. Almanya'nın Schalke 04 takımında top koşturan milli oyuncularımızdan Halil Altıptop da kardeşi gibi banka hesabının boşaltıldığı gerekçesiyle şikâyetçi oldu. Milli oyuncuların hesabından şimdiye kadar değişik miktar ve zamanlarda 1 milyon YTL'nin üzerinde para çekildiği belirlenirken, savcılık ünlü futbolcuların şikâyeti üzerine inceleme başlattı. Konu ile ilgili olarak aradığımız Millennium Bank yetkilileri ise telefonlarımıza çıkmadı. Olayın yaşandığı bankanın Etiler Şubesi'nde telefonlara bakan operatör, telefon numaramızı alarak isminin Güler olduğunu söylediği şube müdürüne ileteceğini ve kendisinin uygun görmesi durumunda bizi arayacağını ifade etti. Ancak bankadan bu konuda bilgi gelmedi.

Zaman