G.Saray'da ülkesinden dönen teknik direktör Frank Rijkaard'la dün sabah Başkan Adnan Polat ve yönetim arasında transfer görüşmelerinin gündeme getirildiği bir toplantı gerçekleştirildi. Çalışmalar hakkında yönetimden bilgi alan Hollandalı teknik direktör, listede yer alan Hamit ve Halil Altıntop kardeşler üzerinde durdu. Hamit'in transfer edilmesi ile G.Saray'ın defans ve orta alanda büyük bir rahatlığa kavuşacağını belirten Frank Rijkaard, “Hamit, hem savunma hem de forvet arasında muhteşem bir denge olur. Hamit'in transfer edilmesi durumunda stopere de ihtiyacımız kalmaz. Adeta takımın omurgası olur. Bu sezonki hedeflerimize erişmemizde önemli bir rol oynar” ifadelerini kullandı.

BAROS'UN YERİNE HALİL

Baros'un sakatlanmasından dolayı uzun bir süre forvet hattında sıkıntı çeken Rijkaard, yöneticilere “Hamit'i transfer edersek Halil'de gelir mi?” sorusunu yöneltti. Yönetimin 'Hamit gelirse Halil'i de transfer ederiz' sözlerinin üzerine Hollandalı teknik adam, “Halil'i de transfer edersek transferi sonlandırabiliriz” diye konuştu.

POLAT BİZZAT GİDECEK

G.Saray Başkanı Adnan Polat, teknik direktör Frank Rijkaard'ın ısrarla istediği Hamit ve Halil Altıntop'un transferlerini gerçekleştirmek üzere, bu hafta içinde Almanya'ya gidecek. Polat, hem Bayern Münih hem de Schalke 04'lü yöneticiler ile bir araya gelecek. Futbol Şube Sorumlusu Haldun Üstünel daha önce Hamit için Bayern Münihli yöneticilere 3 milyon euro teklif etmiş aksi halde sezon sonunda gurbetçi futbolcuyu bedelsiz transfer edeceklerini bildirmişti.

SEZON SONU KOZU

Adnan Polat, pazarlık masasında yine “Sezon sonu bedelsiz alırız” kozunu öne sürerek Alman yöneticileri köşeye sıkıştıracak. G.Saray Başkanı'nın Halil Altıntop pazarlığında ise fazla zorlanmayacak. Schalke 04 Teknik Direktörü Felix Magath'ın Halil'i istemediği yönündeki açıklamaları G.Saray Başkanı Adnan Polat'ın görüşme masasında işini kolaylaştıracak.

SEÇİMLERE YATIRIM

Adnan Polat Hamit ve Halil'in transferini seçimlerde önemli bir koz olarak kullanmayı düşünüyor.

Transferler için Futbol Şube Sorumlusu Haldun Üstünel ile birlikte Almanya'ya gidecek olan başkan Polat'ın, yakın çevresine de “Hamit ve Halil Altıntop kardeşleri G.Saray'a transfer edebilirsek, mart ayındaki seçim öncesinde bizim için büyük koz olur” dediği belirtildi./yeni şafak