Ayhan Kemeç (solda), ikiz kardeşi Aysun Kemeç’i (üstte) tabancayla kurşun yağmuruna tuttu.
 
Mağaralı Mahallesi’nde oturan Kemeç ailesinin evlerinden dün sabah saat 10.00 sıralarında kurşun ve çığlık sesleri yükseldi. Kahvaltı sırasında Ayhan Kemeç (32) ile bir süredir konuşmadığı annesi Nazife ve diğer kardeşleri arasında tartışma çıktı. İkiz kardeşinin sinirli tavırlarına tepki gösteren Aysun Kemeç (32) de müdalahe edince tartışma büyüdü. Bir tekstil fabrikasında çalışan Aysun, avluya çıkarken ikizi Ayhan peşinden gitti. Ayhan, ruhsatsız tabancasıyla ikizine 4 el ateş etti. Başına ve vücuduna isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan Aysun, kaldırıldığı hastanede tüm çabalara rağmen hayatını kaybetti.
 
6 kardeşin 3’ü engelli
Ayhan Kemeç olaydan sonra kayıplara karıştı. Anne Nazife Kemeç, “Ayhan’a ‘Para vereyim, Mersin’deki dayının yanına git, değişiklik olur’ dedim. Bana ’Gözüm seni görmesin’ diye bağırdı. Aysun da, ’Neden annemi üzüyorsun?’ diyerek Ayhan’a tepki gösterdi. Aysur avluya çıkınca peşinden gitti ve silah sesleri geldi” dedi.
Anne Nazife ile oğulları Ali Ekber, Ayhan, Kenan ve Kamber ile kızları Aysun ile Aynur aynı evde yaşadığı öğrenildi. Kamber, Aynur ve Kenan’ın zihinsel engelli oldukları belirtildi.
 
DHA