Konuyla ilgili açıklama yapan Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, 30 Ekim"e kadar köyün boşaltılmaması durumunda icra yoluyla köyü boşaltmak için yasal girişimlere başlayacaklarını söyledi.

Yaklaşık 2 ay önce İkizdere köyüne giderek bizzat köylülerle görüşen Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, köylülerden evlerini boşaltacaklarına dair söz almasına rağmen halen evlerin boşaltılmadığını kaydetti. Köydeki evlerin tamamının istimlak edildiğini kaydeden Vali Coş, barajın faaliyete geçebilmesi için baraj havzasında kalan bütün evlerin yıkılıp yerlerinin de temizlenmesi gerektiğini söyledi.

İkizdere Barajı"nın 2009 yılında su tutabilmesi için rezervuarda kalan ve kamulaştırılma işlemleri tamamlanıp bedeli ödenen tarım arazileri üzerindeki ağaç enkazlarının sahiplerince devlet yardımıyla baraj sahası dışına alınması gerektiğini ifade eden Vali Coş, “DSİ Genel Müdürlüğü Emlak Kamulaştırma talimatının kamulaştırılan taşınmazların boşaltılması başlıklı 68. maddesinde, "Kamulaştırma yapılan ve hazine adına tescil edilen taşınmaz malın boşaltılmaması durumunda, boşaltılması idarece icra memurundan istenir. İcra memuru taşınmaz malı 15 gün içinde boşaltmalarını malik ve zilyedine tebliğ eder. Bu süre içinde taşınmaz mal boşaltılmazsa icra boşaltılır. İtiraz ve şikayet boşaltmayı durdurmaz ve mahkemece ihtiyati tedbir kararı verilmez. Taşınmaz malın boşaltılması sebebiyle mal sahibi ve idare tazminat ile sorumlu tutulamaz" denildiğinden bu hüküm gereği; kamulaştırma işlemleri tamamlanmış, bedelleri ödenmiş ve tapusu maliye hazinesine adına tescil edilmiş, iskana hak sahibi olmadığı halde halen konutu ve ağaç enkazlarını kaldırmamış olan taşınmazların tahliye işlemlerinin 30 ekim 2009 tarihine kadar tamamlanması gerekmektedir. Aksi takdirde yukarıda izah edilen madde gereği işgalci durumda olan bu taşınmazların icra yoluyla tahliye işlemlerine başlanmak üzere yasal işleme başvurulacaktır” dedi.