Bir bayan çalışan da, arkadaşının ambulansa konduğu sırada baygınlık geçirdi.
Edinilen bilgiye göre, saat 08.00 sıralarında İkitelli Aymakoop Sanayi Sitesi'nde 5 katlı binada çıkan yangın tüm siteyi sardı. Ayakkabı hammaddesi, plastik malzemeler, petrolden üretilmiş malzemelerin de bulunduğu sitede çıkan yangın paniğe neden oldu. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Dumandan etkilenen çalışanlara ilk müdahale ambulansta yapılırken, bölgeye gelen itfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucu yangın kontrol altına alındı. Olay yerinde toplanan çok sayıda vatandaş da
çalışmaları meraklı gözlerle izledi. Bir bayan çalışan da, arkadaşının ambulansa konduğu sırada baygınlık geçirdi.
Sitede çalışan Mehmet Yılmaz, "En üst katta çalışıyordum. Bir anda dumanların yükseldiğini gördüm. Alt kattan dumanlar yükseldiğini gördüm. Dumanların en alttan geldiğini görünce dışarı çıktık. İçeride çok sayıda mahsur kalan vardı. İtfaiye diğer taraftan kurtardı. İçeride ayakkabı üretiminde kullanılan çok sayıda yanıcı plastik maddeler vardı. O yüzden panik yaşandı" diye konuştu.
Sitede işyeri bulunan arkadaşı İslam Şeker'in yanına koşan Galatasaray Spor Kulübü eski yöneticisi Abdürrahim Albayrak ise "Arkadaşımın işyeriydi. Üzüldük. Allah'tan herhangi bir can kaybı yok. Yangının neden çıktığını bilmiyoruz" dedi. İslam Şeker de, "İçeride ayakkabı üretimi yapan malzemeler vardı. Tek tesellimiz can kaybının olmaması" şeklinde konuştu.
Olay yerine gelip incelemelerde bulunan İkitelli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanvekili Nuri Konak, yangının tamamen kontrol altına alındığını bildirerek, "Bir laminant deri atölyesinde çıkan bir yangın. Şuana kadar tespit edilen bir yaralı var. Başka bir organize sanayi bölgesinden olsaydı yangının sonuçları daha da ağır olurdu. En hafif şekilde atlattık. Maddi hasar çalışmalardan sonra tespit edilecek" açıklamasında bulundu.