Nazilli Okyanus Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği"nde yoğun ilgi nedeniyle özürlü, ikinci kez “Hasta ve Yaşlı Bakım Kursu" açıldı. 40 bayan kursiyerin ekmek kapısı diyerek başvurduğu kurs yoğun ilgi nedeniyle iki guruba ayrıldı.Nazilli"de Okyanus Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği bünyesinde açılan kursa İş-Kur, Halk Eğitim Merkezi, Ana Çocuk Sağlığı ve Polikliniği ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ortaklaşa düzenliyor. Dernek binasını ziyaret eden AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, Nazilli Belediye Başkanı Aytekin Kaplan ve Nazilli Halk Eğitim Merkezi ee Akşam Sanat Okulu Müdürü Hasan Karakaşlı,düzenlenen toplantıya katılarak kurs hakkında bilgi aldı.
Nazilli Okyanus Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayşe Oktay, 3-4 ay önce birincisini açtıkları ve kursu başarıyla tamamlayarak sertifika verdikleri söyledi. Yoğun ilgi dolayısıyla kursu yeniden açmaya karar verdiklerini belirten Oktay, “Birinci kursa katılan 30 kursiyerimiz başarılı olarak sertifikalarını almışlardı. Bu kursa gösterilen ilgi ve yoğunluktan dolayı ikincisini açmaya karar verdik. Bu dönemde kursumuza 40 kursiyer bayan başvurdu. Kursiyerlerimiz 20"şerli guruplarda 32 gün boyunca toplam 160 saat ders görecekler. Bu süre sonunda kursa katılan ve başarılı olan kursiyerlerimiz sertifika alacaklar. Sertifika alan kursiyerleriz sağlık hizmeti almak zorunda olan hastalara evlerinde aldıkları eğitim doğrultusunda bilinçli olarak hasta ve yaşlı bakabilecekler. Kursiyerler eğitimleri süresince tırnak bakımından beslenmeye kadar her türlü bilgiyi öğrenecekler. Kursiyerlerimize ayrıca kurs süresince İş-Kur tarafından günlük yevmiye verilecek” dedi.
AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk de, bakıma en fazla muhtaç durumda kalan yaşlı ve özürlülerin sağlıklı ve emin ellerde bakımının sağlanması günümüzün en önemli sorunlarından olduğunu ifade etti. Ertürk, “Gençlerin aileleriyle aynı ortamda kalmamaları, erkek ve kadınların iş hayatında aktif rol almaları, sosyo-ekonomik şartlar ve değişik nedenlerle gençlerin ailelerinin yaşadığı ortamlardan başka yerlere gitmesi, huzur ve bakım evleri ile bu hususta yetişmiş elemanın az olması nedeniyle daha önce açılan Özürlü, Hasta ve Yaşlı Bakım Kursunun ikinci dönemi açılmıştır. Bu kursun açılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.