Krizin tüm şirketler gibi kendilerini de etkilediğini söyleyen Koç Holding CEO"su Bulgurlu, ikinci yarının çok zor geçeceğini belirterek, “Hükümet, sivil toplum ve işverenler talebin canlandırılması için ellerindeki tüm imkanları değerlendirmeli” dedi.

Bulgurlu, hükümetin hazırlama sürecinde olduğu orta vadeli ekonomik programın tamamlanmasının ve programa IMF desteğinin alınmasının fayda sağlayacağını, programın açıklanmasının tüketici talebine de olumlu yansıyacağını ifade etti

Koç Holding CEO"su Bülent Bulgurlu, 2008 yılında başlayan ve halen devam eden ekonomik krizin tüm şirketler gibi kendi sonuçlarını da etkilediğini, hükümet, çalışanlar, Merkez Bankası ve işverenlerin aldıkları tedbirler ile yaptıkları büyük fedakarlıkların üçüncü çeyrekte olumlu etkisini görmeyi umut ettiklerini vurguladı.

Yeni tedbir bekleniyor

Bülent Bulgurlu, yılın ilk yarısında olduğu gibi yılın ikinci yarısında da hükümetin ve ilgili tüm tarafların ekonomiye odaklanarak, tüketici talebinin canlandırılmasını sağlamaya azami gayreti göstermesinin önemli olduğuna dikkati çekerek, vergi indirimlerinin Eylül ayında sona ermesinin ardından az da olsa hareketlenen talebin devamını teminen yeni tedbirler alınacağını ümit ettiklerini ifade etti.

Hükümetin hazırlama sürecinde olduğu orta vadeli ekonomik programın tamamlanmasının ve programa IMF desteğinin alınmasının fayda sağlayacağını düşündüğünü dile getiren Bulgurlu, bunun kamu maliyesi dengelerine katkı sağlayacağını ve yaratacağı güven ile ekonominin düzelme sürecine ivme kazandıracağını vurguladı.

CEO Bülent Bulgurlu, orta vadeli ekonomik programın açıklanmasının tüketici talebine olumlu yansıyacağını, bunun şirketlerin ikinci yarı sonuçlarının daha iyi olmasını sağlayacağını, ayrıca Merkez Bankası"nın faiz indirimlerinin ekonomik canlanmanın tam anlamıyla görüldüğü noktaya kadar devam etmesinin olumlu bir gelişme olacağını ve bunun 2009"un ikinci yarı sonuçları için çok önemli olduğunu kaydetti.

Talep canlandırılmalı

Faaliyet gösterdikleri ana iş kolları olan otomotiv, enerji, finans, dayanıklı tüketim sektörlerinde ve diğer şirketlerinin tamamında, ilk 6 aydaki hedeflerini gerçekleştirdiklerinin altını çizen Bülent Bulgurlu, ikinci yarının çok zor geçeceğine dikkat çekti. Bulgurlu, hükümet, sivil toplum kuruluşları, işverenler yani toplumdaki tüm tarafların talebin canlandırılması için ellerindeki tüm imkanları değerlendirmesi gerektiğini vurguladı.

Koç Holding"in ilk 6 ayda net kârı 667 milyon TL oldu

- KOÇ Holding, 2009 yılının ilk yarısında 20 milyar lira ciro ve 667 milyon lira net kâr açıkladı. Koç Holding"den yapılan yazılı açıklamada, ilk 6 ayda 20 milyar lira konsolide satış geliri ve 1.8 milyar lira faaliyet kârı elde edildiği, böylelikle holdingin 30 Haziran 2009 itibarıyla net kârının 667 milyon liraya ulaştığı bildirildi. Koç Holding 2008 yılı ilk 6 aylık sonuçlarına göre toplam satış gelirlerini yüzde 31 artırarak konsolide satışlarını 28.2 milyar YTL"ye, faaliyet kârını 2 katına çıkararak 3.4 milyar YTL"ye yükseltmişti. 30 Haziran 2008 sonu itibarıyla Koç Holding"in net kârı yüzde 55 artışla 2.4 milyar YTL, ana ortaklık net kâr payı ise yüzde 91"lik artışla 1.7 milyar YTL olarak gerçekleşmişti.

Kalıcı büyüme için elzem önlemler alınması gerekiyor

KOÇ Holding CEO"su Bülent Bulgurlu, dünyada krizin etkilerinin azalmasını sağlayan kısa vadeli önlem paketlerinin ardından kalıcı büyümenin başlayıp devam edebilmesi ve küresel krizin tekrar etmemesi için bazı elzem önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı. Bulgurlu, alınacak önlemler kapsamında da düzenleyici ve denetleyici kurulların, reyting şirketlerinin, denetim şirketlerinin ve nihai olarak finansal piyasa işlemlerinin tamamının gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti. /vatan