Başkent Oslo’da meydana gelen bombalı saldırı ve Utoya adasındaki silahlı saldırıyla ilgili olarak Anders Behring Breivik isimli bir kişi gözaltına alındı. 32 yaşındaki saldırganın fotoğrafları da basında yayımladı. 
 
Norveç polisi, aşırı sağ görüşlü olan zanlıyı iki saldırıdan da sorumlu tutmak için ellerinde kanıt bulunduğunu açıkladı.
Anders Behring Breivik'in, sosyal paylaşım sitesi facebook'taki sayfasındaki profiline "muhafazakar, Hıristiyan ve bekar olduğunu", ayrıca av ve "World of Warcraft" ve "Modern Warfare 2" gibi savaş oyunlarıyla ilgilendiğini yazdığı belirtildi. 
 
Breivik’in, Hıristiyan kökten dinci görüşlü internet sitelerinde yorumlar yaptığı da bildirildi. 
 
ADADA ÖLENLERİN SAYISI 85 OLDU 
Norveç polisi, dün başkent Oslo yakınlarındaki Utoya adasında İşçi Partisinin gençlik kampına düzenlenen silahlı saldırıda ölenlerin sayısını 85 olarak açıkladı. 
 
Oslo polis sözcüsü Trine Dyngeland, “Adadaki silahlı saldırıda şu an için doğrulanan ölü sayısı 85” dedi. 
 
Silahlı saldırıdan kaçmaya çalışırken vurulan kurbanları aramak için gölde kurtarma görevlilerinin su altı kameralarıyla arama çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi. 
 
Dyngeland, adada ateş açan ikinci bir kişi daha olduğunu düşünen bazı tanıkların bulunduğu yönündeki haberlerin sorulması üzerine de “İkinci silahlı bir kişi olduğuna ilişkin somut bir bilgi yok ancak hiçbir olasılık göz ardı edilmiyor” dedi. 
 
Polisin, bazı görgü tanıklarının ifadelerine dayanarak ikinci bir silahlı saldırgan olup olmadığına ilişkin de araştırma yaptığı haberleri verilmişti. 
 
İKİNCİ GÖZALTI KAMERALARA YANSIDI 
Norveç ajansı, polisin, bir zanlının gözaltında olduğu, 85 kişinin vurularak öldürüldüğü gençlik kampına düzenlenen saldırıyla ilgili bir şüpheliyi daha soruşturduğunu duyurdu. 
 
Gençlik kampına yapılan silahlı saldırıdan birkaç saat önce başkent Oslo'da hükümet binalarının bulunduğu bölgede düzenlenen, 7 kişinin öldüğü bombalı saldırıdan da sorumlu tutulan gözaltındaki Norveçli tek zanlının dışında bir şüphelinin daha yakalandığı açıklandı. 
 
Otelin önünde gözaltına alınan ve elleri kelepçeli olarak götürülürken gazetecilere, cebinde bıçağı olduğu için durdurulduğunu söyleyen adamın ayrıca, İşçi Partisi gençlik kolundan olduğu ve kendisini güvende hissetmediği için bıçak taşıdığını ifade ettiği haber verildi. 
 
ALTI TON GÜBRE ALMIŞ 
Öte yandan, zanlının bomba yapmak için 6 ton gübre satın aldığı açıklandı. 
 
Tarım ürünleri satan Felleskjoepet Agri zincirinin sözcüsü Oddny Estenstad, zanlının satın aldığı gübrenin 4 Mayıs'ta teslim edildiğini söyledi. 
Gübrenin türüne ilişkin bilgi vermeyen Estenstad, satın alınan 6 tonun standart bir tarım üreticisi için normal olduğunu belirtti. Estenstad, zanlıyı tanımadığını da ifade etti. (aa)
 
Önceki Haber
Sonraki Haber
Haberleri Paylaş
FacebookMixxDeliciousTwitterGoogleDiggYahooRedditmyspaceFriend FeedStumble Upon