İzmir'de böbrek yetmezliği nedeniyle 7 yıl önce kadavradan bağışlanan böbrek nakledilen ve bir süre sonra bu organı da işlevsiz kalan hasta, ikinci kez kadavradan nakil şansını yakalayarak sağlığına kavuştu.

2005 yılında mide bulantısı ve öksürük şikayetiyle gittiği hastanede kendisine böbrek yetmezliği teşhisi konulan Veysel Yalvaç, diyalize girmeye başladı. Kısa süre sonra şans yüzüne gülen Yalvaç, İzmir'deki özel bir hastanede kadavradan bağışlanan böbreğin nakledilmesiyle tekrar sağlığına kavuştu. Bu organın 6 ay sonra işlevsiz kalması üzerine yeniden diyalize girmeye başlayan Yalvaç, çeşitli hastanelere giderek kadavradan organ bağışı listesine kayıt yaptırdı.

Haftanın 3 günü diyalize giren ve yaşamını makineye bağlı olarak sürdüren Yalvaç'a 7 yıl sonra yeniden müjdeli haber ulaştı. İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakil Ekibi'nin haberiyle Uşak'tan İzmir'e gelen Yalvaç'a, Doç. Dr. Adam Uslu, Doç. Dr. Ahmet Nart ve Opr. Dr. Ahmet Aykas'tan oluşan ekip tarafından kadavradan bağışlanan böbrek nakledildi.

DİYALİZDE TANIŞTIĞI KIZLA NİŞANLANDI
24 yaşındaki Veysel Yalvaç, ilk böbrek naklinin ardından sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını, 6 ay sonra bu böbrekteki yetmezlikten dolayı yeniden diyalize bağlı yaşam sürmeye başladığını anlattı.

Uşak'ta diyalize girdiği sırada kendisi gibi böbrek yetmezliği çeken bir kızla tanışarak nişanlandığını dile getiren Yalvaç, şöyle konuştu:

''Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakil Merkezi Koordinatörü Hülya Uslu'dan gelen telefonla hayatım yeniden değişti. Hülya Uslu, benim için uygun böbreğin bulunduğunu ve vakit kaybetmeden hastaneye gelmemi istedi. Sevinçten havalara uçtum. İzmir'e geldik ve nakil gerçekleşti. İkinci kez nakil şansı bulduğum için çok mutluyum. Yeniden doğmuş gibiyim.

Nişanlım da böbrek yetmezliği çekiyor. 10 yıldır tedavi görüyor ve nakil bekliyor. O da nakil olunca evleneceğiz. Yapılan bağışlar insanların hayatlarını kurtarıyor. Herkesi daha duyarlı olmaya davet ediyorum.''