Öz, 1994-96 yıllarında da aynı birlikte Başkanlık görevini üstlenmişti. Mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Menaşe Gabay"da yeni yönetimde Başkan Vekili olarak görev yapacak.
Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Genel Kurulu, Ege İhracatçı Birlikleri 7. Kat Genel Kurul Salonu"nda gerçekleştirildi. Kuru meyve ihracatçılarının yoğun ilgi gösterdiği seçimlerde, mevcut Yönetim Kurulu"nda başkan vekili olarak görev yapan Osman Öz"ün hazırladığı liste 152 oyun kullanıldığı genel kurulda, geçerli oyların 141"ini alarak seçildi. Öz"ün hazırladığı liste dışında Özkırı Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., Yaşaroğlu Tarım Ürünleri San. Ve Tic. Ltd. Şti. ve Üzümsan Üzüm Sanayi ve Ticaret A.Ş. yönetim kurulu üyesi olmak için yarıştı.

“KURU İNCİR TANITIM GRUBU OLUŞTURULDU”
Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği"nde, Kuru İncir Tanıtım Grubu, Çekirdeksiz Kuru Üzüm Tanıtım Grubu ve Kuru Kayısı Tanıtım Grubu adı altında 3 tane tanıtım grubu kurulmasına karar verildi. Genel Kurula konu ile ilgili bilgi veren Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri Sezmen Alper, tanıtım grupları ile hem yurtiçinde, hem de yurtdışında tanıtım faaliyetleri yapılacağını söyledi.

“ESTİSİT KALINTISINA KARŞI TOPYEKÜN MÜCADELE”
Avrupa Birliği"nin 07 Haziran 2010 tarihinden itibaren “Procymidone” aktif maddesinin limitlerini 2010 yılı ürünü çekirdeksiz kuru üzümde 5 ppb"den 0,2 ppb seviyesinde düşürme kararı aldığını belirten Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Öz, “Procymidone” aktif maddesi içeren ilaçların stoklardakilerin piyasaya sürülmemesi, piyasadakilerinin ise toplatılması konusunda Tarım Bakanlığı ile işbirliğine gittiklerini ve sürecin başarıyla sonlandırılmak üzere olduğunu söyledi.
Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği"nin, Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Altındişli"nin koordinatörlüğünde hem yaş üzümde, hem de kuru üzümde kullanılabilecek, AB ve Rusya mevzuatları ile uyumlu etkili madde ve ilaç listesi hazırlattığını belirten Öz, “Bu çalışmalar ile ilgili üzüm üretim bölgelerinde hem üreticileri, hem de ilaç bayilerini bilgilendiren toplantılar düzenliyoruz. Firmalarımız da benzer çalışmaları üzüm aldıkları üreticilere yönelik gerçekleştiriyorlar, yaptığımız çalışmalar AB ülkeleri nezdinde takdirle karşılanıyor. Çekirdeksiz kuru üzüm ihracatında sorun yaşamamak için her türlü tedbiri alıyoruz. Bu amaçla 5 bin tane özel eğitim çantası hazırlattık. Çantanın içinde üreticilerin bağlarda karşılaşacakları hastalıkların ne olduğu ve bu hastalıklar karşısında ne yapmaları gerektiğine ilişkin etkili madde ve ilaç listelerini de içeren iki ayrı kitapçık da bulunuyor. Ayrıca üreticiler için gerekli materyal bulunuyor. İlk aşamada 5 bin tane yaptırıyoruz. Talebe bağlı olarak bu sayıyı arttıracağız” dedi.
Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Genel Kurul Toplantısı"nda yapılan seçimler sonucunda yönetim kurulu şu isimlerden oluştu;
Osman Öz- Yönetim Kurulu Başkanı, Menaşe Gabay – Yönetim Kurulu Üyesi, Birol Celep - Yönetim Kurulu Üyesi, Eliya Alharal - Yönetim Kurulu Üyesi, Ahmet Bilge Göksan – Yönetim Kurulu Üyesi, Rafael Çikurel - Yönetim Kurulu Üyesi, Erdinç Kapkaç - Yönetim Kurulu Üyesi, Hasan Hüseyin Karazor - Yönetim Kurulu Üyesi, Tahsin Elmas - Yönetim Kurulu Üyesi, Gürcan Şen - Yönetim Kurulu Üyesi, S.S. Tariş Üzüm Tarım Satış Kooperatifleri Birliği"ni temsilen bir üye - Yönetim Kurulu Üyesi
Fotoaltı- (Osman Öz-Menaşe Gabay kodlu foto): Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı"na seçilen Osman Öz"ü ilk kutlayan kişi görevi devraldığı Menaşe Gabay oldu. -iha