Birimler arasındaki sağlıklı koordinasyon ile 16 kişilik gruptan 13'ü öldürüldü. Tunceli'nde de karakol basmak isteyen PKK'lılar nöbetçilerin erken fark etmesiyle püskürtüldü
 
Terörle mücadelede koordinasyon eksikliği ve çeşitli nedenlerle yok yere şehitler vermemizin ardından alınan önlemler sonuç verdi. Mücadelenin eşgüdüm içinde sürdürülmesi sonucu Türkiye'yi yasa boğan Dağlıca baskınının benzeri önlendi.
 
Önceki gecen insansız hava arıcı Heronların tespit ettiği, 21 Ekim 2007'deki hain saldırıda 13 askerin şehit olduğu Dağlıca'ya ikinci kez baskın yapmak isteyen 16 kişilik terör örgütü grubunun bulunduğu kamufle edilmiş baraka F-16 savaş uçakları tarafından bombalandı. Bombalanan ardında 13 teröristin öldürüldüğü, 3 teröristin ise kaçtığı öğrenildi.
 
BASKIN İÇİN EKİP OLUŞTURULDU
 
Terör örgütü PKK'nın ikinci Dağlıca baskını girişimi için oluşturduğu ekip, Heronlar tarafından tespit edildi. İnsansız hava aracı Heron, 9 katırla ağır silahlar taşıyan 7 kişilik PKK'lı terörist grubu tespit etti. Grup bir süre izlemeye alındı. PKK'lıların kamufle edilmiş bir barakaya girerek gizlendikleri belirlendi. Uzun süre yapılan izleme sonucunda barakada 9 teröristin daha bulunduğu belirlendi. Toplam 16 terörist sayısının olduğunun netleşmesi üzerine Heronların verdiği kesin koordinatlara seri bir operasyon yapıldı. 15 dakika içinde F-16'lar verilen koordinatlara bomba yağdırdı. F-16'ların canlı hedeflere gerçekleştirdiği operasyonda 13 teröristin öldürüldüğü Heronlar tarafından belirlendi. Kaçan 3 kişiyi Heronlar takip etmeye başladı. Kaçan teröristlerin saklandığı alanlara topçu atışı başlatıldı.
 
HERON GÖRÜNTÜLERİ DEĞERLENDİRİLMEMİŞTİ
 
Daha önce tüm Türkiye'yi yasa boğan Dağlıca ve Aktütün baskınlarından önce de Heron görüntüleriyle tespitler yapılmış, ancak hava operasyonu yapılmamıştı. Çok sayıda PKK'lının Heronlar tarafından belirlenmesine rağmen operasyon gerçekleştirilmemesi kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. Ancak önceki gece yarısı ikinci kez Dağlıca'yı çok sayıda teröristle baskın yapma girişimi Heronların öncülüğünde başarılı ve zaiyat vermeden çökertilmiş oldu.
 
NÖBETÇİLER PÜSKÜRTTÜ
 
Tunceli'de iki ayrı jandarma karakoluna sızmak isteyen teröristler, nöbetçilerin erken fark etmesiyle püskürtüldü. Tunceli'nin Ovacık İlçesi Hanuşağı Jandarma Karakolu, önceki akşam saat 21.00 sıralarında kalabalık PKK'lı grup tarafından basılmak istendi. Güvenlik güçlerinin grubu erken fark etmesi üzerine başlatılan karşı taarruzla çatışma yaşandı. Grup çatışma sonrası ormanlık alana kaçtı. Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için hava destekli operasyon başlatıldı.
 
ÜÇ NOKTADAN GELDİLER
 
Tunceli'de ikinci baskın girişimi, dün gece saat 04.00 civarında, merkeze 13 kilometre mesafede bulunan Kocakoç Jandarma Karakolu'nda yaşandı. Karakola 3 ayrı noktadan sızmak girişiminde bulunan PKK'lılar, erken fark edilince karakol çevresindeki koruma noktalarına ateş etti. Karakoldan verilen karşılık üzerine grup ormanlık alana kaçtı. Kaçan PKK'lıların yakalanması için Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan gelen özel birliklerle bölge abluka altına alındı.
 
Tunceli'nin Pülümür, Nazimiye ve Hozat ilçeleri kırsal kesimine de çok sayıda asker sevk edildi. Hava destekleri operasyonlar kapsamında zaman zaman PKK'lıların gizlenmiş olabileceği vadiler ve mağaralar yoğun ateş altına alındı.
 
Kandil'e Heron kuşatması
 
Türkiye, ABD ile yapılan anlık istihbarat anlaşması çerçevesinde Türkiye, Amerikan insansız hava aracı predatörleri Kandil'e yönlendirdi. Ayrıca Türkiye'ye ait Heronlar da Kandil bölgesini tarıyor. Mağaralara saklanan teröristlerin çıktığı tespit edildiği an hava operasyonları tekrar başlatılıyor. PKK'nın Kandil'de önemli mühimmatlarını ve militanlarını bomba isabet edemeyecek mağaralara sakladığı belirtiliyor. PKK'nın elinde bulunan tünel açma makinalarıyla derin kaya mağaraları yapıldığı öğrenildi. Hava operasyonlarını çok uzun süre sürdürme kararlılığında olan Türkiye'nin mağaralardaki lojistik imkanları yok etmeyi hedeflediği belirtildi.
 
KARA OPERASYONU BEKLEMEDE
 
Bu arada hava operasyonlarının ardından kara operasyonun yapılması bekleniyor. Ancak hava harekatının sürmesi nedeniyle kara birliklerinin bir süre daha bekleyeceği öğrenildi. Kandil'in sürekli izlendiği ve PKK'lıların hareket dahi edemedikleri belirtiliyor.
 
yenişafak